tuto

Tuto järjesti Kupittaalla maalikarkelot

25.11.2016 - 21:19 Tagit:, , , , , , ,

Tuto-RoKi 9-2

Viime pelissä maalinteon kanssa tuskaillut Tuto tehtaili perjantaina täysosumia useamman illan edestä, kun se kuritti Rovaniemen Kiekkoa tylysti maalein 9–2.

Tuto ei antanut vieraille juurikaan mahdollisuuksia, vaan nappasi ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa lähes kuukauteen.

Päävalmentaja Miika Elomon ei tarvinnut peitellä tyytyväisyyttään ottelun jälkeen.

– Välillä maalinteko on ollut hankalaa, mutta tänään se sitten lävähti. Tosi tärkeä voitto joukkueelle ja yksilöille, Elomo iloitsi.

Vaikka loppulukemat repesivät lopulta pahasti, Elomo muistutti, että joukkueen suoritus on ollut aiemmissakin peleissä samalla tasolla.

– Peli on ollut läpi kauden hyvää. Niissä peleissä, jotka ollaan hävitty, ollaan hukattu maalintekopaikat. Tällaisia iltoja tulee, kun sihti on kohdillaan.

Ottelun alku oli vauhdikas, ja Hannu Kuru karkasi läpiajoon jo ensisekunneilla. RoKin maalivahti Paavo Hölsä onnistui kuitenkin torjumaan Kurun yrityksen.

Avausmaalia ei tarvinnut odottaa kauaa, sillä Kristian Tuohilampi laukoi Tuton johtoon, kun ottelua oli pelattu vajaat neljä minuuttia.

Vierasjoukkue tuli vielä tasoihin Olli-Matti Järvelän osumalla, mutta tämän jälkeen ilta oli täysin turkulaisten.

Tuto-käskijä Elomo kaipaili edellisen kamppailun jälkeen ketsuppipullon avautumista, ja perjantaina se totisesti tapahtui.

Avauserässä RoKin verkkoa heiluttivat Tuohilammen lisäksi Kalle Moisio sekä Aleksi Rutanen. Toisessa erässä Tuto lisäsi vielä vauhtia, ja vierasjoukkue putosi kelkasta totaalisesti.

Joonas Toivanen ja Hannu Kuru iskivät maalit mieheen, ja kultakypärä Aki Keinänen tulitti kaksi komeaa lämärimaalia.

Päätöserässä RoKi kavensi pelin vielä 7–2:een, mutta Hannu Kuru iski illan toisellaan 8–2:een, ja Aki Juusela kaunisteli loppulukemiksi 9–2.

Tuton ottelut jatkuvat heti lauantaina, kun se matkaa Savonlinnaan SaPKon vieraaksi.

HENRI SALORANTA
KUVA: ARI-MATTI RUUSKA

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: