tuto-kuvituskuva2

Tuto jäi vaille palkintoa Keuruulla

20.10.2017 - 22:20 Tagit:,

Huippuvireinen isäntäjoukkue KeuPa HT oli dominoinut Mestiksen alkukautta hurjan hyökkäyspelinsä turvin. Tuto järjesti KeuPalle hankalan illan, mutta palkintoa ei vierasjoukkue saanut. KeuPa HT jatkoi lentoaan lukemin 2-1 (2-0, 0-0, 0-1).

Ottelun alku meni KeuPan suunnitelmien mukaan. Tuto hankki jäähyn keskialueella, minkä turvin KeuPa pääsi pyörittämään sarjan kovinta ylivoimaa. Kauan ei pakkopeliä tarvinnut ihmetellä, kun Arttu Likola sivalsi isännät johtoon.

Tasakentällisin Tuto oli hieman niskan päällä ja sai varsinkin ensimmäisellä ylivoimallaan mallikkaan pyörityksen. Toisella ylivoimalla ei pakkopeliä saatu millään käyntiin ja KeuPa piti vieraat poissa alueeltaan.

KeuPa hankkiutui erän puolivälin jälkeen jo kahden maalin johtoon, Likolan iskettyä erän toisen osumansa.

Jäähyherkkä linja ajoi Tuton kahden miehen alivoimalle erän lopussa, mutta joukkue kesti hurjan paineen. Näin erätauolle lähdettiin lukemista 2-0.

Toinen erä oli maaliton. Tilastomerkintöjä kertyi lukuisista jäähyistä, joita jaettiin molemmin puolin ja kieltämättä aiheesta.

– Kova vauhti, tykkään kyllä, Micke Levo kommentoi erätaukohaastattelussa.

– Eiköhän se tästä, yksi häkki ylivoimalla ja peli on uusi, mies valoi uskoa kolmanteen erään.

Kolmannen erän alkuun Tuto loi pakkopelin turvin tukun maalitilanteita. Jatkunut paine pakotti KeuPan rikkomaan ja vieraille tarjottiin ylivoimapaikkoja toisensa perään.

Tuto sai kavennuksen aikaan Niklas Näpin toimesta, kun erää oli jäljellä seitsemän minuuttia. Maali syntyi ylivoimalla ja syöttäjiksi merkattiin Niklas Valtola ja Niclas Lucenius.

Viimeiset minuutit Tuto yritti ja puski kohti KeuPan maalia, mutta tasoitusta ei syntynyt edes ilman maalivahtia. Viimeisellä minuutilla kiekkoa jo kaivettiin isäntien maalista, mutta osuma hylättiin videotarkastuksen jälkeen.

Tuto palaa lauantaina kotiin ja kohtaa sarjanousija Ketterän Imatralta.

TOMMI NIEMINEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: