tuto1

Tuto jäi jyrän alle Kouvolassa

14.1.2015 - 21:40 Tagit:, , , , , , , , , , , ,

KooKoo-Tuto 4-1

Kolmas peräkkäinen vieraspeli oli liikaa Tutolle Mestiksessä. Lamakautensa selättänyt sarjakärki KooKoo jätti tehottoman Tuton lähes nollille maalein 4-1 (1-0, 2-0, 1-1).

Tuto jäi heti KooKoon jyrän alle.

– Ensimmäisessä erässä vastassa oli erittäin vahva kotijoukkue. Emme päässeet millään pois omalta alueelta, Tuton päävalmentaja Ismo Lehkonen sanoi.

KooKoo näyttää kääntäneen vuodenvaihteen ympärille osuneen lamakauden uuteen nousuun. Toinen peräkkäinen voitto oli ensimmäinen kotihallissa kuukauteen.

– Tämä oli ehkä ehjin esitys koko kaudella. Suunta on nyt oikea. Siitä pitää kiinni, päävalmentaja Petri Mattila sanoi.

Peli alkoi Tuton kannalta turhankin ikävästi. Puolustaja Mikko Lehtonen sai heppoisesti tuomitun jäähyn kampituksesta jo, kun vajaat kaksi minuuttia oli pelattu.

KooKoon Tomi Peltonen ampui ensin tolppaan, jäi päivystämään maalin kulmalle, jatkoi pian Jarno Lippojoen laukauksen verkkoon.

– Pelkuruutta. Hyökkääjämme olisi pitänyt heittäytyä kiekon eteen, Lehkonen sanoi.

Tuto sai ensimmäisen kunnon tilaisuuden erän lopussa, kun se pääsi kahden pelaajan ylivoimalle minuutiksi. Ylivoima toimi kohtuullisesti, mutta tuloksena oli vain yksi puolustaja Anssi Virkin tolppalaukaus.

Tuto pelasi ilman ykkössentteriään Tuukka Pulliaista, mikä näkyi. Maalinteko oli tuskallista alusta loppuun.

– Kun kärkihyökkääjämme ovat sivussa, pitäisi tehoa löytyä tasaisesti. Meillä on paljon nuoria. Ei esimerkiksi Jasper Lindsteniltä voi aina maaleja odottaa, Lehkonen selitti.

Tuton lohdutusmaalin viimeisteli Anton Kokkonen alivoimalla. Muun muassa kaikki ylivoimat jäivät tuloksettomiksi.

– Puolustajien laukaukset olivat tänään heiveröisiä tussuja, emmekä päässeet sitä kautta KooKoon maalilla pelin ytimeen, Lehkonen sanoi.

KooKoon maalivahti Frederic Cloutier oli hyvä, mutta paljon Tuton heiveröisten maalintekoyritysten vuoksi. SaPKoaa vastaan Savonlinnassa nollapelin torjunut Tuton Kaapo Kähkönen ei ollut nyt parhaassa vireessä.

– Kähkösen otteisiin tarvitaan tasaisuutta. Kun hän saa sitä, niin tervemenoa vaikka seuraavaan ylempään sarjaan, Lehkonen sanoi.

Varsinkin KooKoon Ossi Ikosen toisessa erässä kaukaa siniviivan kulmasta ampuma kiekko yllätti Kähkösen helponnäköisesti. Kolmatta takaiskua ei Kähkösen tarvitse ottaa piikkiinsä. Tuton puolustus oli maalin edessä aivan liian pehmeä, ja Teemu Rinkinen sai siirtää irtokiekon nautiskellen maaliin.

Myös kolmannen erän alku oli synkkä. Jo minuutin pyörityksen jälkeen Rinkinen pääsi taas kiekon kanssa maalin eteen ja laittoi Kähkösen jalkojen välistä laatan maaliin.

Porin Ässistä Tutoon palannut Oskari Lehtinen pelasi eilen kakkosketjussa Mikko Laineen ja Olli-Pekka Heinimäen rinnalla. Sen sijaan puolustaja Miika Franssila pelaa loppukauden Heinolan Peliitoissa.

Seuraavaksi Tuto pääsee kotihalliinsa, kun perjantaina vastaan asettuu sarjakolmonen Jyp-Akatemia.

JORMA JYRKILÄ, KOUVOLA

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: