UR17691973a

Tuto jäi jälleen maalin päähän

28.11.2015 - 22:11 Tagit:, , , , , , , ,

Tuto-SaPKo 3-4

Tuton päävalmentaja Ismo Lehkonen kaipaili Tuton pistesarakkeeseen yhdeksää lisäpistettä, jotka ovat karanneet turkulaisten käsistä kolmessa ottelussa.

Niistä yhdeksästä pisteestä Tuto ei kuitenkaan pääse nauttimaan, sillä ne on kaikki merkitty SaPKon sarakkeeseen. Ne pisteet ovat irronneet Tutoa vastaan ja joka kerta maalin erolla.

– Yhdeksän pistettä on ihan helvetin paljon. Jos ei oltaisi kolmesti hävitty maalilla SaPKolle, niin sarjataulukko näyttäisi vähän toiselta, Lehkonen totesi.

Yksittäisten pelien merkitys tuntuu usein vähäiseltä, mutta Tuton ja SaPKon väliset kamppailut ovat osoittaneet, miten pienistä asioista jääkiekossa on usein kyse.

Joukkueiden kolmas vääntö olisi voinut yhtä hyvin kääntyä Tutolle, sillä se hallitsi pelin tilanteita selvästi. Viimeistely oli kuitenkin tällä kertaa ruosteessa.

Tehottomuus korostui erityisesti ylivoimalla, jota Tuto pääsi pyörittämään useaan kertaan. Pakkopeli saatiin helposti hyökkäyspäätyyn, mutta ylivoima jäi kiekon siirtelyksi. Kun lopulta saatiin lauottua, veto pysähtyi useimmiten ensimmäiseen pelaajaan.

Laukausten laadussa oli muutenkin reilusti petrattavaa.

– Vastustajan maalivahti tylsytti meidät. Maaleja on myös vaikea tehdä, jos ampuu metritolkulla ohi plekseihin, Lehkonen harmitteli.

Ottelun alku ei ollut Tuton kannalta kovinkaan loistelias. Avauserää oli pelattu reilut kaksitoista minuuttia, kun kiekkoa kaivettiin jo toistamiseen Tuton verkosta.

Tilanne oli sikäli erikoinen, että Tuto oli hallinnut erää mielin määrin, mutta SaPKo onnistui iskemään kiekot sisään erittäin kovalla prosentilla.

Erän lopulla Aki Keinänen näytti kapteenin mallia, ja iski kavennuksen tulisella lämärillä.

Tasoitusosuma oli tutun trion taidonnäyte. Syötöt merkittiin Jasper Lindstenille ja Hannu Kurulle, ja maalintekijä Topi Taavitsainen oli jälleen oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Pelin ratkaisu nähtiin kuitenkin heti tasoituksen jälkeen.

Ensin Paavo Ylipaino iski vieraat uudestaan johtoon, ja hetkeä myöhemmin Tutossa alkukaudella kiekkoillut Teemu Lämsä iski ottelun voittomaaliksi jääneen osuman.

Severi Sillanpää pisti pelin vielä jännäksi päätöserässä, mutta lopulta se oli turkulaisille laiha lohtu.

Kotitappio oli Tutolle kolmas peräkkäinen. Ottelut jatkuvat keskiviikkona Jyväskylässä JYP-Akatemian vieraana.

HENRI SALORANTA
KUVA: JARI LAURIKKO

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: