tuto-kuvituskuva

Tuto hävisi ennätyspitkän ottelun

1.4.2017 - 0:54 Tagit:, , , , , ,

Kiekko-Vantaa – Tuto 4-3 5. je.

Kiekko-Vantaa oli parempi Suomen pisimmäksi venyneessä jääkiekko-ottelussa, kun Joonas Hyttinen ratkaisi ottelun ylivoimalla ajassa 157.54 peräti viidennessä jatkoerässä Aki Juuselan istuessa rangaistusaitiossa.

Runsas jäähyily leimasi Tuton peliä varsinkin ottelun alkupuolella. Peliä ohjasi puolin ja toisin enemmän tunne kuin järki. Ottelun erikoisuus oli peräti kaksi 2+10 minuutin rangaistusta päähän kohdistuneista taklauksista. Näihin tuomaristo katsoi syyllisiksi Tuton Kalle Moision ja Tomi Wileniuksen. Muutenkin Tuton pelaajat istuivat rangaistusaitiossa enemmän kuin kotijoukkue.

Pelin edetessä Tuto pääsi paremmin otteluun mukaan, kun pelattiin enemmän tasakentällisin. Myös tunnetaso laski aavistuksen verran alun hulluttelusta molemmilla joukkueilla.

Varsinaista peliaikaa oli jäljellä vain 25 sekuntia, kun Kristian Tuohilampi siirsi Tuton tasoihin Kiekko-Vantaata vastaan. Tämän jälkeen ottelun ratkaisua jouduttiin hakemaan Kiekko-Vantaata varsin pitkän kaavan kautta.

Tasaisessa väännössä erikoistilanteet nousivat ratkaisuosaan. Kaikki vantaalaisten varsinaisenkin peliajan maalit syntyivät ylivoimalla ja jokainen niistä varsin nopeasti Tuton rangaistuksen alettua. Hannu Kurun viimeistelemä Tuton ensimmäinen maali syntyi heti Kiekko-Vantaan toisen maalin jälkeen ensimmäisestä vaihdosta ja tämä oli varsinaisen peliajan ainoa tasakentällisin syntynyt maali.

Urheilutieto

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: