tuto-kuvituskuva2

Tuto haki revanssin Peli-Karhuista

24.11.2017 - 21:34 Tagit:, , , , , ,

Ennen maaottelutaukoa ryöstöretken Turkuun tehnyt Iisalmen Peli-Karhut ei pystynyt voittamaan Tutoa toistamiseen jääkiekon Mestiksessä, vaan turkulaisjoukkue maksoi perjantaina kalavelkoja Iisalmessa 0-3 (0-1,0-0,0-2) –voitolla.

-Vaikeat lähtökohdat oli pitkän matkan jälkeen ja alussa oltiin vähän telineissä. Koko ottelu puolustettiin kuitenkin hyvin. Ylivoimaaleja olisi kyllä ollut tarjolla enemmänkin, mietiskeli ottelun voittomaalin tehnyt Niklas Näppi.

Avauserän alkupuolisko oli molemmilta joukkueilta tarkkaa pelaamista ja niin Peli-Karhujen maalivahti Aleksi Autio kuin Tuton Julius Pohjanoksa pääsivät vähillä töillä. Iisalmelaisille tarjottiin avausosumaa rangaistuslaukauksesta, mutta Pohjanoksa veti pidemmän korren IPK:n Topi Piipposen yrityksessä.

Tuto pääsi pelaamaan avauserässä ylivoimaa kahteen otteeseen. Ensimmäisessä ylivoimassa Niclas Lucenius laukoi ylärimaan ja kertaalleen maalia tarkistettiin videolta. Toisessa ylivoimassa ei Näpin laukaus vaatinut videotarkistusta, vaan tulostaululle laitettiin lukemat 0-1.

Toisessa erässä turkulaisjoukkue oli pari potkua vastustajaansa edellä. Peli-Karhut otti erässä kolme rangaistusta, mutta maalivahti Autio piti turkulaismaalit yhdessä. Iisalmelaisten ainoa kunnollinen maalipaikka oli, kun Juuso Nevalainen karkasi alivoimalla läpiajoon, mutta laukaus kilahti turkulaismaalin ylärimaan.

Päätöserään iisalmelaisjoukkue tuli hyvällä jalalla, mutta kotijoukkueen ote karkasi jäähyilyyn. Ensin Tuton Aki Keinänen niittasi kahden pelaajan ylivoimalla lukemiksi 0-2 ja ottelun loppulukemat tyhjään iisalmelaismaaliin iski Tomi Wilenius.

Iisalmelaismaalilla Autio torjui 34 laukausta, kun Pohjanoksa selvisi 15 torjunnalla.

Kimmo Turpeinen

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: