Urheilu

Tuto hakee toista kiinnitystä

12.4.2018 - 18:34 Tagit:,

Mestiksen loppuottelusarja jatkuu perjantaina Kupittaalla, kun Tuto kohtaa jälleen KeuPa:n. Keuruulaiset johtavat sarjaa otteluvoiton 2–1 voitettuaan keskiviikkona Tuton kotihallissaan niukasti 2–1.

– Meidän ei tarvitse muuttaa pelissämme mitään. Olen sataprosenttisen varma siitä, että jos KeuPa jatkaa pelaamistaan samalla lailla ja me esitämme yhtä jämäkkää peliä kuin aiemmin, me otamme perjantaina toisen kiinnityksen mestaruuteen, Tuton päävalmentaja Miika Elomo sanoi.

Ainoa asia, mihin Elomo joukkueeltaan toivoo parannusta, on rentous ja itsekkyys maalintekopaikoissa.

– Niistä paikoista, mitä meillä on ollut, enemmän kiekkoja pitäisi laittaa sisään. Otteisiin pitää saada hieman lisää rentoutta niin, että tolpan ulkolaita muuttuu sisälaidaksi, Elomo mietti.

– Hieman itsekkyyttä lisää maalipaikoissa. Se on sellainen paikka, että siinä valtava itsekkyys on sekä oma että joukkueen etu. Kun paikka on, ei pidä miettiä kaverin etua, vaan olla superitsekäs.

Moni oletti runkosarjan voittaneen KeuPa:n marssivan helposti Tuton yli loppuottelusarjassa. Näin ei ole käynyt.

– KeuPa hallitsi runkosarjaa miten tahtoi ja käveli näytöstyyliin finaaleihin. Me olemme ensimmäinen joukkue, joka on pystynyt sen tällä kaudella haastamaan tosissaan, Elomo mietti.

– Keuruulla on hyvä buumi päällä pienessä yhteisössä. Joukkueen riveissä pelaavat JYP:n ja Lukon tulevaisuuden lupaukset. KeuPa on todella hyvä joukkue, mutta me uskomme vakaasti siihen, että me olemme vielä parempi joukkue.

Vaikka Elomo uskoo vahvasti omaan joukkueeseensa, ei hän halua ajatella sarjaa kuin ottelu kerrallaan.

– Ei mennä asioiden edelle. Ja tämä koskee koko organisaatiota, Elomo varoitti.

– Olemme tähän asti pystyneet hyvin elämään hetkessä ja sen pitää jatkua. Otetaan yksi ottelu kerrallaan.

Tuto odottaa Kupittaan hallin täyttyvän hyvin perjantaina.

– Tällä hetkellä olemme noin 2 400 katsojan arviossa. Ihmiset kuitenkin ostavat liput myöhäisessä vaiheessa, joten yleisömäärä voi olla paljon isompikin, Tuton toimitusjohtaja Roope Paltta kertoi.

Kupittaan 3 000 katsojaa vetävän hallin yleisöennätys tältä kaudelta on 2 090 katsojaa.

– Toivottavasti häkki on perjantaina täynnä. Turussa ei ole kymmeneen vuoteen pelattu Mestis-finaaleja. Nyt on myös hyvä tilaisuus käydä katsomassa riveissämme pelaavia tulevaisuuden turkulaisia liigapelaajia, Elomo sanoi.

Joukkueen kokoonpanoon Elomo ei ole tekemässä muutoksia ennen perjantain peliä.

– Jäällä nähdään paras mahdollinen Tuto-rosteri. Ainoastaan kuumeessa olleen Aki Keinäsen pelaaminen on kysymysmerkki, Elomo kertoi.

Maalilla jatkaa Julius Pohjanoksa.

– Kiekot tarttuvat Julleen. Hän pelaa takuuvarmasti, jos vain on terve, Elomo sanoi.

Tuto–KeuPa Kupittaan jäähallissa perjantaina klo 18.15

JUSSI LEPPÄSYRJÄ

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: