Urheilu

Tuto ei käyttänyt ensimmäistä ottelupalloaan

1.4.2014 - 7:16 Tagit:, , , ,

Pasi Järvinen on sanojensa mittainen mies.

Kokenut puolustaja lupasi Jukureiden puheenjohtaja Jukka Toivakalle, että jos tämä ajaa maanantaina Turkuun katsomaan Tuton ja Jukureiden välisen Mestiksen viidennen välieräpelin, Jukurit hoitaa homman ja pitää sarjan elossa maanantain jälkeenkin.

Toivakka ajeli 370 kilometrin matkan Turkuun, Järvinen iski ylivoimalla Jukureiden avausmaalin ja mikkeliläiset voittivat ottelun 2–1. Näin sarja jatkuu keskiviikkona Mikkelissä, missä Tutolla on seuraava tilaisuus lyödä se poikki ja edetä Mestiksen loppuotteluihin.

Urheilu

– Olihan se puheenjohtajalle annettu sana pidettävä, Järvinen nauroi.

– Oli mukava onnistua itsekin maalinteossa. Kerrankin vetoni meni maalille asti. Eikö se niin mene, että vanha on aina keväällä parhaimmillaan.

Setänen Jukureiden avainpelaaja

Tuto hallitsi maanantain ottelua selvästi, mistä paljon kertovat maalivahtien torjuntamäärät: Jukureiden Oskari Setänen 28, Tuton Kimmo Meriläinen 13.

Urheilu

Pitkän ottelusarjan Vaasan Sportia vastaan jo aiemmin pelannut Jukurit näytti ottelun kuluessa selvästi väsyvän, mutta puolusti sitkeästi ja Setänen torjui jälleen maalilla erinomaisesti.

– Emme me ole yhtään väsyneitä. Sen takia tässä on viime kesänä juostu ja tehty töitä, että nyt jaksetaan pelata, Setänen kiisti.

Mutta Oskari, sinähän olit vielä viime kesänä Raumalla Lukon kesätreeneissä, etkä Mikkelissä Jukureiden kanssa juoksemassa.

– Joo, mutta olen kuullut, että Mikkelissäkin on juostu paljon, Setänen nauroi.

Euralaislähtöinen, Lukosta Jukureissa lainassa oleva maalivahti väitti, että ottelu ei ollut hänelle mitenkään erityisen raskas, vaikka kiekko pyörikin suurimman osan aikaa Jukureiden päädyssä.

– Ei peli ollut minulle mitenkään erityisen vaikea. On mukava pelata, kun hommia on tasaisesti. Tuto heittelee kiekkoa koko ajan maalille ja siinä pysyy hyvin lämpimänä, Setänen sanoi.

– Riittää, kun puolustamme laadukkaasti ja teemme itse tarvittavat maalit. Tänään puolustimme minun mielestäni paremmin kuin aiemmissa peleissä. Missään vaiheessa meillä ei ollut mitään paniikkia.

Urheilu

Paremmin pelistä kiinni

Tuto otti ottelun avauserässä peräti 29 minuuttia jäähyjä, mutta lukemassa on mukana Niko Palosen päähän kohdistuneesta taklauksesta saama 5+20 minuuttia. Jukurit onnistui kuitenkin ylivoimalla vain kerran. Koko ottelussa Tuto keräsi rangaistuksia 35 minuuttia.

– Olemme olleet melkein jokaisessa ottelussa koko ajan pelillisesti vastustajaa jäljessä ja sen vuoksi joudumme rikkomaan niin paljon. Meidän pitää jatkossa saada pelistä paremmin kiinni, Tuton päävalmentaja Ismo Lehkonen mietti.

Runsaasta ylivoimasta huolimatta Jukurit ei tehnyt ottelussa kuin yhden erikoistilannemaalin. Mikkeliläisten toinen osuma lähti tasakentällisin Jani Savolaisen lavasta.

Tuton ainokaisen teki 15 sekuntia ennen loppusummeria Anrei Hakulinen. Maalin syntyhetkellä Tuto pelasi kuudella kolmea vastaan, kun kaksi jukuripelaajaa istui jäähyllä ja Tuto pelasi ilman maalivahtia.

Tutolla oli maanantaina ensimmäinen ottelupallo loppuotteluihin ja seuraavan sen saa keskiviikkona Mikkelissä.

– Pelin henki on selvä. Me olemme taas selkä seinää vasten ja Tuto on tähtipelaajineen selkeä ennakkosuosikki, Järvinen vieritti paineita Tutolle.

Urheilu

Turun Sanomat
JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVAT: JANE ILTANEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: