7694 / Kuvaaja: Jori Liimatainen / Päivämäärä: tuto 73 niclas lucenius+61 aki juusela+ 13 niclas näppi/vantaa 19 alex levänen+21 juha tarkkanen


12.01.2018 / Mitä kuvataan: Kuvataan Mestisottelu Tuto-K-Vantaa / Sijainti: Kupittaan jäähalli

Tuto avasi revanssiviikonlopun voitolla

12.1.2018 - 21:30 Tagit:,

Tuto – Kiekko-Vantaa 4-2

Tuton ja Kiekko-Vantaan välinen kamppailu oli juuri niin tiukka kuin ennakkoon saattoi olettaa. Avauserä oli melkoista tarkkailua, mutta ensimmäisen erätauon jälkeen peli vapautui.

Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä paremmin erityisesti Tuto sai pelinsä kulkemaan.

Turkulaisten päävalmentaja Miika Elomo oli hyvin tyytyväinen, sillä sarjakakkonen kaatui jopa hieman vajaalla kokoonpanolla.

– Tiukka ja todella tarkka peli molemmilta. Tämä oli hyvä vastaus joukkueelta Heinolan reissun jälkeen, Elomo totesi viitaten sarjajumbolle hävittyyn vierasotteluun.

Tuton voiton takuumiehinä hääri kolme maalia upeasti alustanut kapteeni Niclas Lucenius sekä kaksi maalia iskenyt Niko Ahoniemi.

Vierasjoukkue avasi maalihanat avauserän puolivälissä, kun Jussi Pelto-Arvo sai iskeä Erik Embrichin hyvästä esityöstä kiekon Tuton verkkoon.

Tuton tasoitus syntyi ylivoimayökkäyksestä, kun Eetu-Ville Arkiomaa ratkaisi itse ja niittasi kiekon tarkasti ohi vierasvahti Jani Kauton.

Toinen erä oli kokonaisuudessaan kotijoukkueen, vaikka Veeti Vainio veikin vieraat uudestaan johtoon heti erän avausminuutilla.

Tuton tasoitti pelin Kiekko-Vantaan pahan kiekonmenetyksen päätteeksi. Lucenius tarjoili maalin eteen Ahoniemelle, jonka laukaus livahti Kauton varusteista verkkoon.

Ahoniemi oli esillä myös ikävämmissä merkeissä, kun vierailijoiden toisen osuman iskenyt Veeti Vainio niittasi Ahoniemen laitaa päin.

Ahoniemi jäi jäähän tuskaisen näköisenä, ja hänet talutettiin tilanteen jälkeen pukukopin puolelle.

– Menin hakemaan kiekkoa päädystä, ja vastustajan pakki työnsi takaraivosta pleksiä päin. Siinä vähän helisi päässä, mutta kun hetkeksi pääsi koppiin ottamaan happea niin huomasi, että kaikki on ihan hyvin, Ahoniemi kommentoi tilannetta ottelun jälkeen.

Tuto pääsi tilanteen jälkeen pyörittämään kahden miehen ylivoimaa ja onnistui pitkän pyörityksen jälkeen nousemaan ensimmäistä kerta johtoon.

Lucenius tarjoili poikittaissyötön maalin editse, ja paluun Tuto-paitaan tehnyt Jarmo Jokila niittasi kiekon reppuun.

Päätöserässä kaukaloon palannut Ahoniemi iski ottelun ratkaisun heti päätöserän alkuun.

– Siinä sai Luceniukselta aika hyvän passin. Kiva oli putata kiekko sisään, Ahoniemi iloitsi.

Revanssiviikonlopun toinen osa pelataan heti lauantaina Vantaalla, kun joukkueet kohtaavat uudestaan. Ahoniemi uskoo, että vääntö on entistä tiukempi, mutta lopputulos pysyy samana.

– K-Vantaa tulee vielä kovempaa, ja meidän pitää vielä pystyä parantamaan. Kyllä me voitto sieltä raavitaan, hän lupaili.

HENRI SALORANTA
KUVA: JORI LIIMATAINEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: