tuto kuvituskuva

Tuto antoi kyytiä liigamiehille

2.12.2015 - 21:31 Tagit:, , , , , ,

JYP-Akatemia – Tuto 2-4

Tuto on saanut puolustuspelaamiseensa ryhtiä.

JYP-Akatemia oli saanut emoseuraltaan peräti seitsemän miestä kehiin, mutta sekään ei auttanut. HPK:sta lainatulla Kristian Järvisellä ei ollut hädän päivää turkulaisten maalilla ja lukemat 2-4 (1-1, 1-1, 0-2) olivat oikeudenmukaiset pelin kuvaan nähden.

– Hemmetin hyvää puolustusta ainakin viimeisessä erässä. Muutaman vastaiskun Akatemia sai, mutta ei nyt tällä kertaa auttanut, vaikka heillä oli vahvistuksia, totesi Kristian Järvinen.

Ne seitsemän liiga-apua ovat pelanneet tänä syksynä yhteensä 176 liigapeliä. Akatemian maalissa torjunut Veini Vehviläinen on saanut tililleen liigassa kolme nollapeliä ja hänen torjuntaprosenttinsa on pääsarjan toiseksi paras.

Liigapelejä on Järviselläkin tällä kaudella HPK:n riveissä viisi kappaletta, mutta Keski-Suomikin on miehelle tuttu paikka. Viime kaudella hän kävi Keuruulla pelaamassa Mestistä.

– Tosi mukavalta on Tutossa tuntunut. Kotikaupunki, tuttu mesta. Tuntuma paranee koko ajan, kun pääsee pelaamaan. Meidän puolustajat ei antaneet tänään tilaa vastustajille, mitä nyt se (Joel) Sund pääsi kaksi tekemään. Kiekot näki koko ajan hyvin, kiitteli Järvinen alakertaa.

Alakerran tukijalkana oli taas Aki Keinänen, jonka kiekollinen varmuus on hienoa katsottavaa. Kaksi maalia syöttäneen Kristian Tuohilammen ilta oli myös vahva. Tuohilampi pelasi vastustajan mailan hyvin pois.

Mutta jos voittaa, niin toki hyökkäyskin onnistuu. Rasmus Kulmala oli kaksi kertaa laittamassa kiekkoa sisään. Voittomaalissa Severi Sillanpää ja Aki Keinänen sahasivat syötöillään isäntien alakerran palasiksi.

PASI HAUTALA

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: