8335 / Kuvaaja: Jane Iltanen / Päivämäärä: 07.03.2018 / Mitä kuvataan: Jääkiekon Mestiksessä klo 18.30 Tuto–Hermes. / Sijainti: Kupittaan jäähalli

Tuto aloittaa pudotuspelit Vantaalla

7.3.2018 - 21:18 Tagit:,

Tuto–Hermes 5–3

Tuto aloittaa lauantaina Mestiksen puolivälierät vierasottelulla Kiekko-Vantaata vastaan. Asia varmistui keskiviikkona, kun Tuto voitti runkosarjan viimeisessä ottelussaan Hermeksen maalein 5–3.

Kun Kiekko-Vantaa samaan aikaan kuitenkin otti Espoo Unitedilta kaksi pistettä, säilyttivät vantaalaiset nelospaikkansa ja jättivät Tuton sarjataulukossa viidenneksi. Näin Kiekko-Vantaa lähtee pudotuspelisarjaan kotiedun turvin. Sarjan toinen ottelu pelataan Kupittaalla maanantaina.

– Runkosarja on nyt ohi ja vastassa on lauantaina odotettu vastustaja vieraskaukalossa. Hoidimme oman ruutumme, mutta se ei nyt riittänyt kotietuun, Tuton päävalmentaja Miika Elomo sanoi.

– Kotiedulla ei ole meille merkitystä. Playoffit ovat hetkessä elämistä ja lähdemme hakemaan neljää kiinnitystä.

Kaiken todennäköisyyden mukaan Tuton tietysti pitikin voittaa sarjassa toiseksi viimeisenä oleva ja karsintoihin suuntaava Hermes, joka oli körötellyt Kokkolasta Turkuun bussilla, jossa tilaa ainakin riitti. Hermes oli nimittäin matkassa 15 kenttäpelaajan voimin.

Avauserässä Tuto ei jättänyt mitään sattuman varaan, vaan otti pelin hallintaan ensiminuutista lähtien. Kapteeni Niclas Lucenius – joka on tietysti taidoiltaan aivan liian hyvä pelaaja Mestikseen – laittoi askelmerkit kohdalleen jo reilun puolen minuutin pelin jälkeen järjestämällä Tomi Wileniukselle tuhannen taalan paikan takatolpalle.

Wilenius latasi kiekon voimalla rysään ja, kun Timi Lahtinen ja Niklas Näppi veivät Kupittaan herrat jo kolmen maalin johtoon ennen 15 peliminuutin täyttymistä, peli näytti olevan nopeasti ohi.

Wiljami Myllylä ja Juho Takkula toivat vielä toisessa erässä Hermeksen maalin päähän, mutta Matias Lehtonen kuittasi Tutolle neljännen.

Tuto koki toisessa erässä huolestuttavan takaiskun, kun Ville Tenosalmi tuuppasi Luceniuksen pää edellä laitaan ja Tuto-kapteeni talutettiin pukukoppiin lasittunein silmin ja horjuvin jaloin.

Syntyneen viiden minuutin ylivoiman aikana 600. mestisottelunsa keskiviikkona pelannut Kupittaan elävä legenda Aki Keinänen teki Tuton viidennen osuman – ja peli oli lopullisesti ohi, vaikka Matias Kinnunen iskikin vielä Hermekselle yhden maalin.

Urheilu

– Omia ennätyksiä ei paljon ehtinyt miettiä, kun pelissä oli paljon panosta. Tarvitsimme voittoa, ja otimme sen, Keinänen nauroi.

– Pitkä ja kivinen matka tämä (13 kautta Turussa) on savolaispojalle ollut. Vaikean alun jälkeen selvisin shokista ja matka on sen jälkeen ollut Turussa hieno.

– Kiva, kun pudotuspelit alkavat heti lauantaina. Olemme pelanneet hyvin Vantaalla, joten lähdetään hakemaan sieltä voitto.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: JANE ILTANEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: