Sotshin talviolympialaiset ... Sochi 2014 Winter Olympics

“Tuon mittaiselle ei ole väliä, onko mies vai nainen”

19.8.2014 - 18:06 Tagit:, ,

Noora Rädyn pärjääminen miesten Mestiksessä ei jää torjuntatekniikasta kiinni.

– Teknisesti hän on huippuveskari. Olen nähnyt naispuolisia maalivahteja paljon, ja hän on heistä varmasti paras, sanoo kokenut maalivahtivalmentaja Jukka Ropponen.

Mutta sitten on iso mutta, jonka vuoksi Ropponen ei usko Rädyn pärjäävän. Se on 165-senttisen Rädyn pieni koko.

– Jos on tuon mittainen, ei ole väliä onko mies vai nainen, Ropponen sanoo.

– Nykyisin pelataan paljon polviltaan. Se on prosenttikiekkoa, jossa otetaan oikealla ajoituksella tila pois. Noin lyhyellä veskarilla jää paljon tilaa ylös, ja kun laukausnopeuksissa mennään paremmalle tasolle (kuin naisissa), sitä pystytään hyödyntämään ihan eri lailla.

Kiekko-Vantaan päävalmentajan Jami Kaupin mukaan heti ensimmäisessä Rädyn harjoituspelissä huomasi, että vastustajat pyrkivät laukomaan ylös.

– Noora menee tosi helposti jäihin. Se on tottumus naisten puolelta, että laukaukset ovat niin sanottuja kaaliperhosia. Täällä laukaukset ovat niin paljon kovempia ja suuntautuvat enemmän ylös.

Kaupilla on kokemusta maalivahtien valmentamisesta. NHL-vahdit Kari Lehtonen ja Antti Niemi ovat hänen entisiä suojattejaan.

– Pelin ohjaamiseen tarvitaan apuja. Meillä on nuori, kokematon puolustus. Nooran ulosannin täytyy olla rohkaisevampaa. Samaa työtä teemme myös toisen maalivahtimme kanssa, Kauppi sanoo.

TS – STT

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: