Urheilu

Tuokko debytoi Kupittaalla

15.1.2014 - 22:32 Tagit:, , , , , , , , , , ,

Tuto–JYP-Akatemia 4–6

Se taisi olla enne keskiviikon ottelulle.

Tuto luisteli kaukaloon kohdatakseen Mestiksen jumbo JYP-Akatemian. Muut tutolaiset kiersivät jo omaa kenttäpäätyään, kun viimeisenä jäälle singahti debyyttinsä sinipunavalkoisissa tehnyt Marco Tuokko – törmätäkseen saman tien niin ikään ensimmäistä peliään Tutossa pelanneeseen Lukko-lainaan Aki Kangasmäkeen.

– Ehkä se kuvasti koko peliä, että homma lähti törmäillen käyntiin, Tuokko sanoi.

Melkoista törmäilyä Tuton pelistä tulikin.

Tuto hallitsi ottelua näennäisen selvästi, mutta pelasi kuin puolella sydämellä. JYP-Akatemia korjasikin lopulta Kupittaalta pisteet Tuton pelattua kauden heikoimman kotiottelunsa.

Tuton maalilla Kimmo Meriläiselle kirjattiin vain 12 torjuntaa, kun jyväskyläläisten Sami Rajaniemi venyi 33 torjuntaan. Tuton laukaukset lähtivät kuitenkin pääsääntöisesti kaukaa maalintekosektorilta ilman minkäänlaista maskia. Kun Tuto vielä puolusti oman maalinsa edustaa heikosti, numeroissa ei ole ihmettelemistä.

– Jyväskylän pojat puolustivat karhean kurinalaisesti. Meiltä taas jäivät kudit aika monta kertaa piippuun, Tuton päävalmentaja Ismo Lehkonen mietti.

Tuton maalit kirjattiin Miika Franssilan, Aleksi Rutasen, Ville-Vesa Vainiolan ja Mikael Salmivirran nimiin.

Urheilu

Parasta, että se on ohi

Keskiviikon ottelu oli Tuokon odotettu debyytti Tutossa. Tappio ei kuitenkaan ikitaistelijaa ilahduttanut.

– Parasta tässä ensimmäisessä pelissä on se, että se on nyt ohi. Fiilis ei ole kauhean hyvä, kun on häviäjä. Mieluummin olisin poistunut ensimmäisestä kotipelistä voittajana, Tuokko sanoi.

– Vastustaja kyllä ansaitsi voittonsa tänään. Se teki enemmän töitä, kun taas meillä hyvää vaihtoa seurasi aina huono.

Tuokko pelasi viimeksi kaksi kautta sitten – ja silloinkin Suomi-sarjan VG-62:ssa vain kolme ottelua –, joten selvää on, ettei hänen pelituntumansa voi vielä olla kohdallaan.

– Totuttelua se minulle oli. Olin auttamattomasti pikkuisen jäljessä tilanteista. Pelituntuma ja ajoitus olivat sellaiset kuin ne kauden ensimmäisissä peleissä ovat. Mutta vaikka se on fakta, en halua mennä sen taakse piiloon.

Urheilu

Hyviä jätkiä kaikki

Eniten Tuokkoa harmitti se, että hänen kentällisensä oli jäällä kahden tasakentällisin koetun takaiskun aikana.

– Todistin muutamaa kotiinpäin tehtyä maalia läheltä ja se on aina valitettavaa, hän sanoi.

Tuokko aloitti ottelun ykkösketjussa Kangasmäen ja Anrei Hakulisen kanssa. Kangasmäki loukkasi kuitenkin heti avauserässä polvensa pahasti ja hänen tilalleen ketjuun nousi Anton Kokkonen. Päätöserässä Tuokon kanssa pelasivat Eetu Koski ja Niko Palonen.

– Hyviä jätkiä kaikki. Minulle on ihan sama, kenen kanssa pelaan, kunhan vain pystyn auttamaan joukkuetta voittamaan, Tuokko sanoi.

– Ja siihen en tänään pystynyt. Hyvä asia on kuitenkin se, että kropassa on hyvä fiilis.

Tuokko kohahdutti ottelussa Kupittaan yleisöä taklaamalla Samu Markkulan pystyyn.

– Se oli puhdas vahinko. Kaveri tuli raiteille ja fysiikan lait sanovat, että kun 25 kiloa kevyempi törmää isompaansa, noinhan siinä käy, Tuokko totesi.

Turun Sanomat
JUSSI LEPPÄSYRJÄ

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: