TPS-BLUES__MRY1215

Tukonen sai ylivoiman toimimaan

12.10.2014 - 7:00 Tagit:, , , , , ,

TPS-Blues 3-1

TPS otti lauantaina jo kuudennen peräkkäisen kotivoittonsa, kun se kaatoi Espoon Bluesin Turkuhallissa maalein 3–1. Voiton ansiosta Palloseuran sijoitus äärimmäisen tasaisessa Liigassa pomppasi kerralla viisi sijaa ylöspäin, kymmenennestä viidenneksi.

– Nämä ovat meille isoja voittoja ja todella tärkeitä pisteitä, TPS:n päävalmentaja Kai Suikkanen sanoi.

– Pelissä oli tänään paljon hienoja asioita. Ylivoimaisesti positiivisin asia oli se, että teimme kaksi maalia ylivoimalla.

Ylivoimalla onnistuivat Radek Smolenak ja Tero Koskiranta toisessa erässä. Smolenak päätti iltansa TPS:n kolmanteen maaliin vain kuusi sekuntia ennen loppusummeria, kun hyvin torjunut Blues-maalivahti Jani Nieminen istui jo vaihtoaitiossa.

1 Asetelma: Alla kova viikko

TPS:lla oli allaan kova viikko.

Alkuviikosta kolme päivää meni Mestareiden liigan viimeisen pelin aiheuttamaan Ruotsin reissuun. Perjantaina TPS taipui Helsingissä niukkaan vierastappioon HIFK:lle.

– Täytyy tunnustaa, että vähän pelotti ennen tätä peliä. Meillä on ollut tosi kova viikko, kun taas vastustaja oli saanut levätä viikon, ja pääsi tähän peliin tuoreella jalalla, Suikkanen mietti.

TPS on alkukaudella ollut vahva kotonaan. Se hävisi ensimmäisen kotipelinsä Oulun Kärpille, mutta on sen jälkeen kulkenut voitosta toiseen.

Tiukkoja pelit ovat kuitenkin olleet. Ennen lauantaita TPS:n viidestä kotivoitosta neljä oli tullut yhden maalin turvin ja vain yksi kahden maalin erolla.

– Tämähän oli meille tänään oikein rökälevoitto, kun olemme tottuneet voittamaan kotona yhdellä maalilla, Suikkanen nauroi Blues-pelin jälkeen.

2 Ratkaisu: Ylivoima toimii lopultakin

TPS:n suurin murheenkryyni alkukaudella on ollut tehoton ylivoimapeli. Lauantaina Palloseura teki kaksi maalia ylivoimalla. Suurin muutos ylivoimassa oli Lauri Tukosen tulo mukaan viivamieheksi.

– Olen aina pelannut paljon ylivoimaa ja koen sen vahvuusalueekseni. Uskon, että pystyn siinä auttamaan joukkuetta, Tukonen sanoi.

Tukonen ei itse tehnyt lauantaina pisteitä, mutta vapautti neljäntenä hyökkääjänä Smolenakin, Koskirannan ja molemmat ylivoimamaalit alustaneen Ryan Laschin keskittymään maalintekoon.

– Eilen haukuimme ylivoimamme alimpaan helvettiin, mutta tänään se ratkaisi ottelun kahdella onnistumisella. Lauri teki tilaa muille hyökkääjille ja nyt ylivoima toimi, Suikkanen sanoi.

3 Jatko: Vierasvoittoa metsästämään

TPS jatkaa kauden ensimmäisen vierasvoiton metsästystä tiistaina Oulussa. Tukosen mielestä joukkueen pitäisi saada kotikaukalon pelirohkeus mukaan vieraskentälle.

– Jotenkin pelirohkeutemme on ollut kotona asteen verran kovempi kuin vieraissa. Meidän pitäisi olla vieraskaukalossa rohkeampia ja osata rentoutua miettimättä peliä liikaa, Tukonen mietti.

Blues ja TPS kohtaavat seuraavan kerran vasta ensi vuoden puolella. Se onkin kohtuullista, sillä joukkueet ovat jo 11 ensimmäisen kierroksen aikana pelanneet vastakkain kolme kertaa.

– Niin paljon me toisiamme rakastamme, että sovimme vielä kesäksi kaksi harjoituspeliä. Viisi kertaa on nyt jo kohdattu, Suikkanen nauroi.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: MIKAEL RYDENFELT

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: