tuto 66+137773 / Kuvaaja: Jori Liimatainen / Päivämäärä: 17.01.2018 / Mitä kuvataan: Jääkiekon Mestiksessä Tuto–LeKi 18.30 / Sijainti: Kupittaan jäähalli

Tuhlaajapoikien ja maalivahtien ilta

17.1.2018 - 21:48 Tagit:,

Tuto-LeKi 2-0

Harvoin näkee joukkueen tuulettavan ottelun avausosumaa samalla tavalla kuin keskiviikkona Tuton ja Lempäälän Kisan kamppailussa.

Tuto oli pommittanut yli 30 kiekkoa kohti vieraiden Christian Heljankoa, mutta kerta toisensa perään kiekot olivat pysähtyneet LeKi-vahdin suojiin.

Turkulaiset eivät saaneet kiekkoa sisään edes avopaikoista, mutta Matias Lehtosen roiskaisu maalin edestä oli lopulta avain onneen.

– En ole tuolla tavalla tuulettanut ihan hetkeen. Minulla oli varmaan viisi parempaa paikkaa, joista ei mennyt sisään. Puolittainen huitaisu upposi tällä kertaa, Lehtonen iloitsi ottelun päätyttyä.

Tuton toisen osuman tyhjään maaliin iski nelosketjun jyrä Mika Hyvärinen.

Läpimurtokauttaan pelaava Lehtonen jakoi vuolaasti kehuja vieraiden Heljangolle, josta meinasi tulla Tutolle todellinen mörkö.

– Siinä jo vähän naureskeltiin, että ei sille vaan mene tänään. Täytyy antaa pisteet siihen suuntaan, sillä kaverille ei helppoja mene. Todella kova kassari, Lehtonen myönsi.

Huonosti ei pelannut myöskään Tuto-vahti Julius Pohjanoksa, jolle nollapeli oli jo kauden kuudes. Totuuden nimissä on kuitenkin sanottava, että Pohjanoksa oli maalivahtikaksikosta selvästi vähemmän työllistetty.

Erinomaisen maalivahtipelin lisäksi vähämaalisuuden takana oli maalipaikkojen todellinen tuhlailu, sillä paikoista ei peli jäänyt tälläkään kertaa kiinni.

Turhautuminen paistoi erityisesti turkulaishyökkääjien reaktioista tilanteiden jälkeen.

– Ei ollut ihan perinteistä 0–0-peliä. Siinä mentiin päästä päähän, ja molemmilla oli paikkoja ja ylivoimahyökkäyksiä. Itseluottamus oli kuitenkin hyvä, vaikkei maaleja tullutkaan, Lehtonen vakuutti.

Maalin muodossa tullut palkinto meni tällä kertaa täysin oikealla miehelle, sillä Lehtonen oli Tuton hyökkääjistä selvästi pirteimpiä. Aki Kangasmäen ja Niklas Näpin täydentämä hyökkäystrio pystyi luomaan painetta LeKin päätyyn vaihto toisensa perään.

Lehtoselle koko kausi on tähän asti ollut erinomainen, ja tehoja on syntynyt tasaisesti, vaikka vierustoverit ovat välillä vaihtuneet.

– Sain heti sauman isoon rooliin ja olen näyttänyt, että pystyn tekemään tulosta joka ilta. Tässä joukkueessa on ihan sama kenen kanssa pelaa. Ei varmasti ole huonoa jätkää vieressä, on ketjut mitkä tahansa.

HENRI SALORANTA
KUVA: JORI LIIMATAINEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: