LKS 20180103 TPS:n Mark Fraser ja HIFK:n Juhani Tyrväinen jääkiekon Liigan ottelussa HIFK - TPS Helsingissä 3. tammikuuta 2018. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

TPS:n voittoputki katkesi Helsingissä

3.1.2018 - 21:07 Tagit:,

HIFK–TPS 2-1

HIFK:lla on tällä hetkellä niskalenkki TPS:sta. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kolme kertaa ja niistä helsinkiläiset ovat voittaneet jokaisen.

Keskiviikkona HIFK oli kotikaukalossaan parempi maalein 2–1. Samalla katkesi TPS:n seitsemän ottelun voittoputki.

– Meillä oli paikat voittaa tämäkin ottelu, mutta ehkä pelaaminen oli vähän varovaista. Hyökkäysalueella pitäisi pystyä liikkumaan rohkeammin ja ajaa maalille kovemmin, TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen sanoi.

– Raivo puuttui maalin edestä. Vastassa oli kyllä huippujoukkue, joka pelaa hyvää lätkää.

TPS jatkaa Liigassa toisena.

Joukkueet lähtivät keskiviikon kohtaamiseen varsin erilaisista lähtöasetelmista.

TPS oli voittanut seitsemän edellistä otteluaan ja kamppaili Liigan kärkipaikasta tiukasti Oulun Kärppien kanssa. TPS:n ja Kärppien välinen ero ennen keskiviikon kierrosta oli yksi vaivainen piste.

Vahvan marras-joulukuun jakson pelannut IFK puolestaan oli saman ajanjakson aikana taantunut alkukauden tulokselliselle tasolleen. Viimeisistä seitsemästä pelistään se oli voittanut ainoastaan kaksi: sarjan peräpään KooKoo:n ja HPK:n.

Molemmilla joukkueilla riitti siis panosta illan peliin. TPS jahtasi piikkipaikkaa ja kahdeksantena ennen keskiviikkoa ollut HIFK taisteli Liigan tiukassa keskikastissa paikasta kuuden parhaan joukkoon. Eroa sarjan viitosen ja kympin välillä oli vain neljä pistettä.

Asetelmiin nähden ottelu eteni kummallisen varovaisesti. Tasaisessa avauserässä TPS aloitti vahvasti, mutta hyvän alun jälkeen sen peli muuttui varovaiseksi.

Näyttikin vahvasti siltä, että ensimmäiselle erätauolle mennään maalittomassa tasatilanteessa. Erik Thorell ja Miihkali Teppo vapauttivat kuitenkin hienoilla syötöillään Jarkko Malisen puolittaiseen läpiajoon, kun erä oli loppumetreillään. Malisen kuti painui Oskari Setäsen taakse, kun erää oli vaivaiset kuusi sekuntia pelaamatta.

– Teimme pari virhettä ja annoimme vastustajalle huonon maalin ihan erän loppuun, Kaskinen sanoi.

Toinen erä eteni samanlaisissa merkeissä. Molemmat joukkueet puolustivat hyvin, eikä TPS lähtenyt haastamaan kotijoukkueen loukkaantumisten runtelemaa puolustusta. Maaleja toisessa erässä ei nähty.

Päätöserä oli ohittanut jo puolivälinsä, kun TPS onnistui lopultakin tekemään ensimmäisen osumansa. Petrus Palmu ja ja Ilari Filppula tarjoilivat Lucas Ekeståhl-Jonssonille namupaikan, eikä tämä epäonnistunut iskissään kiekon maalin edestä voimalla verkon perukoille.

Kauan ei TPS kuitenkaan saanut tasoitusta juhlia. Tasoituksesta ehti kulua vain 17 sekuntia, kun Patrik Carlsson iski jo kotijoukkueen uudelleen johtoon.

– Tulimme kolmannessa erässä hienosti pois paineen alta ja saimme tasoituksen. Ja heti perään älytön roiskaus ränniin ja vastustaja iskee voittomaalin, Kaskinen manasi.

TPS pelaa seuraavaksi perjantaina kotonaan Tapparaa vastaan. Lauantaina se matkustaa Ouluun Kärppien vieraaksi.

– Saamme tähän viikkoon hyvän kolmen kovan ottelun putken, Kaskinen mietti.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: LEHTIKUVA

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: