pic_5_3003566_k1476879_651

TPS:n voittoputki katkesi

22.11.2016 - 21:04 Tagit:, , , , , , , ,

TPS–Pelicans 1-2 ja.

TPS:n viiden ottelun voittoputki katkesi tiistaina Lahden Pelicansille kärsittyyn jatkoaikatappioon. Voittomaalin iski 13 sekuntia ennen jatkoajan loppua Justin Hodgman.

– Pelicansilla oli hyvä gameplan, jota he toteuttivat huolellisesti. He halusivat ottaa meiltä vauhdin pois ja onnistuivat siinä, TPS-pakki Henrik Tallinder sanoi.

– Me olisimme halunneet nopeampaa peliä, mutta emme siinä onnistuneet. No, nyt yritetään jatkaa vahvasti taas jatkossa, seuraavaksi Kouvolassa.

Lähtökohta tiistain liigakohtaamisen oli selvä. Kaikki viisi ottelua maaottelutauon jälkeen voittanut TPS oli kotikaukalossaan selvääkin selvempi ennakkosuosikki Pelicansia vastaan. Mutta niin se olisi kotonaan ollut nykykunnossaan ketä tahansa vastaan.

Ei Pelicanskaan huonosti viime aikoina kuitenkaan ollut pelannut. Maaottelutauon jälkeen se oli ehtinyt pelata jo kuusi ottelua – ja voittanut niistä neljä. Sarjataulukossa lahtelaiset olivat kuudentena, seitsemän pinnaa kolmantena olleen TPS:n perässä.

Avauserä tahkottiin maaleitta, mutta paljon siitä kertovat laukaukset: TPS 16, Pelicans 4.

Itseluottamusta puhkunut TPS hallitsi erää, mutta Pelicans-veskari Janne Juvonen torjui kiekkoja aivan kuin muutama vuosi sitten Turkuhallissa nuorten SM-liigan pudotuspeleissä (jolloin Pelicans pisti TPS:n A-nuoret kylmästi lauluun).

Eikä TPS:n ensimmäisen erän hallinnasta ollut enää paljon iloa, kun Pelicans pääsi aloittamaan toisen erän ylivoimalla. Erä ehti vanheta ainoastaan 25 sekuntia ennen kuin Roope Elimäki heilautti maaliverkkoa Aleksandar Georgijevin takana.

TPS:n henkistä kanttia mitattiin kunnolla.

Melkein puoliväliin asti toista erää kuitenkin saatiin pelata ennen TPS:n tasoitusta. Se oli kuitenkin sitten sen verran komea, että odotuksen saattoi antaa anteeksi.

Teemu Väyrynen ja Otto Nieminen karkasivat 2–1 -ylivoimahyökkäykseen, Väyrynen painoi kiekon kanssa suoraviivaisesti maalille, teki valelaukauksen, pysähtyi Juvosen eteen – ja syötti selkänsä takaa maalin toiselle kulmalle Niemiselle. Sille maalille Juvonenkaan ei voinut mitään.

Tasaisissa merkeissä jatkettiin sen jälkeenkin. Tomi Kalliolle ja Jasper Lindstenille tarjottiin huippupaikkoja kolmannessa erässä, mutta molemmilla kerroilla Juvonen veti pidemmän korren. Pelicans-maalivahti torjui ottelussa kaikkiaan 32 laukausta, kun Georgijev selvisi 16 torjunnalla.

Ja kun lisämaaleja ei tiistai-illassa nähty, edessä oli jatkoaika – jonka ratkaisi 13 sekuntia ennen sen päätöstä Pelicansin eduksi Hodgman.

– Pelicans puudutti taktisesti pelin. Kun he karvasivat, tekivät he sen syvältä. Ja kun he eivät karvanneet, puolustivat he viidellä pelaajalla. Emme päässeet iskemään omilla vahvuuksillamme, TPS:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin mietti.

TPS:n viikko jatkuu torstain vierasottelulla Kouvolassa ja lauantain kotiottelulla Tapparaa vastaan.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: ARI-MATTI RUUSKA

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: