larmi

TPS:n voittoputki jäi viiteen

28.12.2016 - 21:08 Tagit:, , , , , , , ,

TPS–HPK 1-5

Eräänlainen salama-alku tämäkin: Turkuhallin pelikello ei ehtinyt keskiviikkona edes käynnistyä ennen kuin HPK oli jo latonut kiekon ensimmäisen kerran TPS-veskari Oskari Setäsen selän taakse. Kello näytti peliaikaa avauserässä olevan jäljellä tasan 20 minuuttia, kun Oskari Mannisen ranneveto jo upposi TPS-verkkoon.

Alle sekunnissa Manninen ei kuitenkaan maaliaan tehnyt. Peli oli tosiasiassa vanhentunut jo 1.57 minuuttia, mutta kello taisi edelleen olla joululomalla. Ottelun avausosuma herätti kuitenkin sen ja loppuajan kello toimi moitteettomasti.

Pelin kannalta kellon toiminnalla – tai tässä tapauksessa toimimattomuudella – ei kuitenkaan ollut minkään valtakunnan merkitystä. Sen kannalta ainoa merkitys oli se, että TPS joutui taas takaa-ajoasemaan jo hyvin varhaisessa vaiheessa.

– Olemme monta kertaa kääntäneet pelejä voitoksi tappioasemasta, mutta tänään ei jalka oikein riittänyt. Kaikki kunnia HPK:lle, joka pelasi todella hyvin ja oli aktiivisempi, puolustaja Ilkka Heikkinen mietti.

HPK-ottelun alku muistuttikin kummasti parin päivän takaista HIFK-peliä. Silloinkin vastustaja iski ottelun avausosuman jo parin minuutin kohdalla ja Palloseura joutui starttaamaan takamatkalta. Silloin Tomi Kallio tasoitti pelin toisessa erässä, mutta tällä kertaa sama kaava ei toistunut.

Sen sijaan TPS joutui vielä toisen erän aikana entistä pidemmälle takaa-ajomatkalle, kun Philippe Cornet lirautti kiekon Setäsen längistä sisään. Sitä ennen TPS oli hukannut erän aikana kaksi ylivoimatilaisuuttaan.

Kun HPK pääsi lähtemään päätöserään kahden maalin johtoasemassa, alkoi vahvasti näyttää siltä, että TPS:n viiden ottelun mittainen voittoputki katkeaa keskiviikkona. Ja niinhän se sitten katkesikin.

– Ei jäänyt mitään selittämistä. En saanut ryhmää sellaiseen valmiustilaan, joka olisi tänään vaadittu. Olemme menneet niin myötätuulessa, että nöyryys puuttui. Sitä aletaan nyt kaivaa esiin, TPS:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin sanoi.

TPS-valmennus rukkasi kesken ottelun kärkiketjuja niin, että Kallio ja Dave Spina vaihtoivat paikkaa. Sekään ei kuitenkaan auttanut, vaan HPK korjasi ottelusta kolme pistettä. Lopullisen niitin pomputti Setäsen taakse päätöserässä Petteri Nikkilä.

Kerhon neljännen teki ylivoimalla Teemu Turunen ja TPS:n kavennuksen niin ikään ylivoimalla Kallio. Loppunumerot tyhjään TPS-maaliin sijoitti Janne Lahti.

– Välillä tulee tällaisia pelejä, ettei vain natsaa. Nyt tämä pitää vain nollata nopeasti ja jatkaa samalla lailla kuin ennen, Heikkinen sanoi.

Pelasiko Palloseura sitten keskiviikkona huonommin kuin edellisissä voitto-otteluissaan?

Eipä oikeastaan. Erona tällä kertaa oli se, että vastassa oli erittäin kovakuntoinen joukkue. Jos Palloseura oli voittanut viisi edellistä otteluaan, lähes yhtä kova tahti oli ollut HPK:lla, joka oli voittanut viisi edellisistä seitsemästä pelistään – ja noussut jakson aikana sarjataulukossa jo neljänneksi.

TPS:n suurin ongelma on keskushyökkääjien puute, kun Eric Perrin ja Tadas Kumeliauskas ovat telakalla. TPS häviää tällä hetkellä liian paljon aloituksia, eikä sen pelinrakentelukaan ole parhaimmillaan. Ongelmaan nähden se on pelannut tosiasiassa yllättävän hyvin.

Hieman helpotusta asiaan on luvassa muutaman viikon kuluttua, kun Perrin toipuu pelikuntoon. Nähtäväksi jää myös se metsästääkö Palloseura siirtomarkkinoilta vielä kokenutta sentteriä.

TPS:n kotipelit jatkuvat perjantaina ottelulla SaiPaa vastaan.

– Siihen peliin pitää parantaa kunnolla. Katsomme varmaan videolta, mikä tänään meni pieleen ja yritämme parantaa siitä, Heikkinen sanoi.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: