tps-kuvituskuva-jori-liimatainen

TPS:n verkoissa lopultakin saalis

15.2.2017 - 20:27 Tagit:, , , , , , , ,

TPS:n kahden ja puolen kuukauden mittainen etsintä tuotti keskiviikkona tuloksen. Puolustaja Per Savilahti-Nagander ja laitahyökkääjä Curtis Hamilton pelaavat Palloseurassa loppukauden.

TPS:n verkoissa heilahti saalis lopultakin keskiviikkona, SM-liigan siirtoajan viimeisenä mahdollisena päivänä. TPS oli joulukuun alusta lähtien etsinyt joukkueeseen keskushyökkääjää ja puolustajaa, ja keskiviikkona kahden ja puolen kuukauden metsästys tuotti lopulta tulosta.

TPS lainasi pudotuspelihaaveensa haudanneesta SaiPa:sta Turkuun laitahyökkääjä Curtis Hamiltonin ja puolustaja Per Savilahti-Naganderin. Molempien lainasopimukset kattavat kuluvan kauden.

25-vuotias kanadalais-yhdysvaltalainen Hamilton on tehnyt tällä kaudella SaiPa:ssa 43 ottelussa 14+13 pistettä.

– Hamilton on vahva maalineduspelaaja ja kahden suunnan laitahyökkääjä, joka paikkaa loukkaantunutta Ilkka Pikkaraista. Kun hän pääsee sisään joukkueeseen, häntä voi varmaan käyttää myös ylivoimassa, TPS:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin mietti.

Kuudetta kauttaan Suomessa pelaava 31-vuotias Savilahti-Nagander on kuluvalla kaudella saalistanut 1+4 tehopistettä SaiPa:ssa.

– Savilahti-Nagander on minulle tuttu pelaaja SaiPa:n ajoilta. Hän on tasainen suorittaja, jonka vahvuuksia ovat puolustus- ja alivoimapelaaminen. Rightin pakkina hän on tarvittaessa käyttökelpoinen myös ylivoimassa, Selin sanoi.

Hamilton osallistuu ensimmäisen kerran TPS:n harjoituksiin torstaina ja pelaa näillä näkymin perjantaina, kun TPS kohtaa kotonaan HIFK:n.

Savilahti-Nagander puolestaan ei perjantaina ole pelikuntoinen, vaan hänellä on edessään lääkärintarkistus Turussa. Puolustaja sai viikko sitten kiekon kasvoihinsa ja hänen nenänsä murtui.

– Lääkärimme tutkii perjantaina, miten vamma on parantunut. Savilahti-Naganderin pitäisi olla pelikunnossa ensi viikolla, Selin sanoi.

Vaihdossa TPS antoi SaiPa:lle hyökkääjä Teemu Lämsän ja puolustaja Markus Kojon lainaksi loppukauden ajaksi.

Turun Sanomat ei lukuisista yrityksistä huolimatta tavoittanut TPS:n urheilutoimenjohtaja Antero Niittymäkeä kommentoimaan pelaajasiirtoja.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: