7853 / Kuvaaja: Jari Laurikko / Päivämäärä: 26.01.2018 / Mitä kuvataan: Kiekkoliigassa klo 18.30 TPS-JYP. / Sijainti: Turkuhalli

TPS:n tyly tammikuu sai jatkoa

26.1.2018 - 20:53 Tagit:,

TPS-JYP 1-7

Tammikuu ei ole ollut TPS:n.

Ennen perjantai-illan JYP-ottelua Palloseura oli pelannut tammikuussa kahdeksan peliä, ja voittanut niistä vain kolme: riemukkaasti Tapparan ja ei-aivan-niin-riemukkaasti SaiPa:n ja Jukurit, kaikki nämä kotona. Vastaavasti TPS oli kokenut tappiot HIFK:lle, Kärpille, KooKoo:lle, KalPa:lle ja HPK:lle.

Perjantai ei Palloseuran tuskaista tammikuuta ainakaan helpottanut, päinvastoin.

TPS oli täysi vastaantulija, kun JYP hurjasteli ensimmäisen erän puoliväliin mennessä taululle 4–0 -lukemat. Sen jälkeen Turkuhallilla odoteltiinkin vain pelin loppua ja parempia perjantai-illan jatkoja. Ottelun voittajasta kenelläkään ei ollut epäselvyyttä.

– Peli meni ohi jo ensimmäisessä erässä, Jani Forsström manasi.

– Ei JYP meitä yllättänyt, mutta emme vain olleet alussa valmiit. Tänään ei peli riittänyt.

Ottelun alku toi varmasti monelle mieleen JYP:n edellisen Turun vierailun.

Silloin, lokakuun lopulla, JYP aloitti maalinteon reilun minuutin pelin jälkeen ja tinttasi kiekon maaliin kolmannen kerran ajassa 16.08. Kolmen maalin johdossa JYP nosti hieman jalkaa kaasulta ja voitti ottelun ”vain” 6–1.

Tällä kertaa jyväskyläläiset eivät tarvinneet kolmen maalin tekemiseen kuin vajaat kymmenen minuuttia, ja tekivät kaupan päälle neljännenkin jo reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen.

Avausosuman iski ylivoimalla Juuso Puustinen, toisen teki maalivahti Oskari Setäsen kautta Anton Stråka, kolmannen viimeisteli röyhkeästi kulmasta maalille noussut Joonas Nättinen ja neljännen laukoi sisään Janne Kolehmainen.

Taululla komeilivat ajassa 10.36 lukemat 0–4. Peli oli ohi. TPS vaihtoi maalin suulle Rasmus Tirrosen.

Tirronen kesti antautumatta erän lopun, mutta joutui antautumaan toisessa erässä kahdesti, Nättiselle ja Antti Suomelalle. JYP:n viidennen ja kuudennen osuman välissä Otto Nieminen avasi lopulta Palloseuran maalitilin.

Viiden maalin johdossa JYP pystyi jo hieman himmailemaan. Päätöserän ainoan osuman teki hattutemppunsa viimeistelyt Nättinen.

TPS ja JYP olivat perjantaina täysin eri tason joukkueita. JYP oli huimasti edellä kaikilla pelin osa-alueilla. Ero korostui avauserässä, kun JYP vielä pelasi ”täysillä”.

Siinä missä TPS:n peli näytti juuri niin väsyneeltä ja ponnettomalta kuin se viime aikoina on näyttänyt, JYP oli raikas ja energinen. Valkopaidat ilmestyivät irtokiekkoihin kuin tyhjästä, luistelivat heittäen läpi TPS-puolustuksen, voittivat kaksinkamppailut, karvasivat ja riistivät – ja viimeistelivät jäätävällä teholla.

TPS:lle jokainen vaihto näytti selviytymistaistelulta.

– Tästä voi ottaa paljon opiksi. Teimme paljon virheitä ja päästimme seitsemän omiin. Onneksi seuraava peli on heti huomenna, Forsström sanoi.

TPS:lla on vielä kaksi ottelua jäljellä tammikuussa: Lukko lauantaina vieraissa ja Ilves tiistaina kotona. Sen jälkeen edessä on helmikuu olympiataukoineen. Tauko tullee joukkueelle tarpeeseen.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: JARI LAURIKKO

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: