21.10.2016 Rauma Lukko-TPS. Lauri Tukonen ottaa Jonne Virtasen vartiointiinsa Lukon maalilla. Kuva : Juha Sinisalo.

TPS:n tappioputki jatkuu

21.10.2016 - 21:04 Tagit:, , , , , , , , , ,

TPS sai perjantaina Raumalla etsikkoaikansa ylivoimalla, mutta ei onnistunut. Tappio Lukolle oli Palloseuralle viides peräkkäinen putkeen.

Jos TPS:n päävalmentaja Ari-Pekka Seliniä jännitti satakuntalaisessa perjantai-illassa se, mihin suuntaan Palloseuran kausi on menossa, sitä oli mahdoton huomata. Tummapukuinen Selin seisoi viilipyttymäisen tyynenä TPS:n vaihtopenkin takana, kun kiekko putosi Äijänsuon jäähän.

Eikä jännitykseen tietysti mitään syytä ollutkaan. Vaikka TPS loistavan alun jälkeen olikin hävinnyt neljä viimeistä peliään, ammattimies tiesi, että kausi on kuitenkin vielä nuori. Loppusijoituksia ei jaeta, kun kautta on vasta kuudesosa takana.

Voittoja TPS kuitenkin kipeästi alkaisi kaivata. Kun Ville Vahalahti ratkaisi perjantain pelin jatkoajalla Lukon eduksi, TPS:n tappioputki venyi jo viiden ottelun mittaiseksi (mukana laskuissa on CHL-tappio HIFK:lle).

Yksi sisään, yksi ulos.

Keskushyökkääjien ryhmäloukkaantumisesta kärsinyt TPS sai perjantaina tärkeän palasen takaisin kokoonpanoonsa, kun ykkössentteri Eric Perrin palasi sairaslomalta. Mutta jotta maailma ei olisi liian täydellinen Turussakaan, ykköskentästä vietiin pois toinen tärkeä palanen Henrik Tallinderin pelikiellon muodossa.

Punapartainen ruotsalaispakki pakkohuilasi perjantain ottelun, mutta mustapartainen kanadalaissentteri palasi työpaikalleen rakentamaan Palloseuran peliä.

Hyvästäkään rakentelusta ei kuitenkaan ollut ensierässä paljon iloa, kun valkopaidat eivät saaneet kiekkoa maaliin ja Lukko pääsi kerran ylivoimalle. Tomi Kallio istui valtakunnan surkeimman pressiboxin alla jäähyaitiossa, kun Ville Vahalahti toimitti kiekon TPS-maalille ja Peter Tiivola ohjasi sen röyhkeästi Oskari Setäsen edestä sisään.

Vain yhden ottelun koko alkukaudella voittanut raumalainen liigajumbo johti hivenen yllättäen ottelua ensimmäisellä erätauolla.

Toinen erä ei kuitenkaan ehtinyt vanheta kuin vajaat kaksi minuuttia, kun peli oli taas tasan. 19-vuotias Teemu Väyrynen iski uransa ensimmäisen liigamaalin tärkeään paikkaan.

Pelattiin jo erän toista kymppiä, edelleen tasatilanteessa, kun TPS sai testata ylivoimaansa kahdesti peräkkäin.
Kumpikaan TPS-ylivoima ei saanut mainittavaa aikaiseksi. Ilkka Heikkisen pyssy puhui muutamaan otteessen, mutta kiekon tielle osui aina raumalainen ennen maaliviivaa.

Kolmannessa erässä tilanne kävi Tepsin kannalta entistä lupaavammaksi, kun se pääsi vetämään 39 sekuntia kahden miehen ylivoimaakin. Mutta kun ei toimi, ei toimi. TPS hukkasi ottelun kaikki kuusi ylivoimaansa.

Ja jatkoajallehan siinä tietenkin sitten mentiin, kun maaleja ei saatu aikaiseksi. Kolmella kolmea vastaan kiekko lopultakin löysi tiensä maaliin. TPS:n harmiksi maalintekijä vain oli Lukon Vahalahti.

Kauan ei TPS ehdi levätä laakereilla ennen kuin edessä on seuraava jännityskohde. 20 tuntia Rauman pelin päättymisen jälkeen kumilätkä tipahtaa jäähän Turkuhallissa. Vastaansa TPS saa porilaiset patapaidat.​

Jussi Leppäsyrjä
Kuva: Juha Sinisalo

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: