tps-kuvituskuva-jori-liimatainen

TPS:n sijoitus täysin auki

5.3.2017 - 17:27 Tagit:, ,

TPS:n A-nuorilla on enää yksi ottelu nuorten SM-liigan runkosarjaa jäljellä. TPS kohtaa tiistaina kotonaan Lukon ja ottelu ratkaisee tiukassa sarjassa TPS:n jatko-ohjelman pudotuspeleissä.

TPS on ennen viimeistä runkosarjan ottelua viidentenä kerättyään 47 ottelussa 85 pistettä.

Päästäkseen suoraan puolivälieriin, TPS:n pitää ohittaa kahden pisteen päässä edellään neljäntenä oleva Ilves. Neljä parasta joukkuetta etenee puolivälieriin ja seuraavat kahdeksan säälipleijareihin.

TPS:n takana Ässät on sen kanssa tasapisteissä, Lukko kaksi pistettä ja KalPa kolme pistettä sen takana.

– Kaikki on vielä auki. Ainoa varma asia on se, että saamme kotiedun, mutta kaikki sijat neljännen ja seitsemännen välillä ovat edelleen auki, TPS:n A-nuorten päävalmentaja Kalle Kaskinen sanoi.

Nuorten SM-liigan säälipleijarit käynnistyvät jo torstaina, puolivälierät sunnuntaina.

– Lähdemme pudotuspeleihin luottavaisin mielin, alkavat ne sitten torstaina tai sunnuntaina, Kaskinen sanoi.

– Iso teema on se, että pystymme voittamaan pelejä tiiviillä yhteistyöllä ja hyvällä tunnetilalla. Emme voi kuvitella olevamme maalintekokone, vaan tavaramerkkimme on tiivis puolustus. Emme ole kauden aikana tehneet paljon maaleja, mutta emme ole paljon niitä päästäneetkään.

Kahdessa edellisessä ottelussaan TPS on kuitenkin vastoin tapojaan päästänyt yhdeksän maalia. Perjantaina TPS voitti Ilveksen 5–4 ja lauantaina hävisi Jokereille 2–5.

– Johdimme Ilvestä vastaan jo 5–2, mutta päästimme sen tekemään ihan turhaan lopussa kaksi maalia. Veitsi kurkulla jatkopaikastaan pelannutta Jokereita vastaan sen sijaan olimme ihan jaloissa, Kaskinen myönsi.

– Vähän sääli, että päästimme tässä vaiheessa noin monta maalia kahdessa pelissä. Keskittyminen taisi vähän herpaantua.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: