tps

TPS:n pitkä vierasvoittojen putki poikki

3.11.2017 - 21:33 Tagit:,

Sport – TPS 4-3 (1-0,1-1,2-2)

TPS:lla on ollut tällä kaudella vierasottelussa ratkiriemukasta, sillä ennen perjantaita takana oli jo seitsemän vierasvoiton putki. TPS on myös saanut kauden kaikissa vieraspeleissään vähintään pisteen, siis ennen perjantaita.

TPS:lla on ollut Sportia vastaan helppoa: ennen perjantain ottelua TPS oli voittanut putkeen kymmenen keskinäistä ottelua. Reilut kaksi täyttä kautta on siis menty täysin TPS:n komennossa.

Mutta kaikki putket loppuvat aikanaan. Sport aloitti ottelun tapansa mukaan erittäin innokkaasti ja täynnä fyysisyyttä. TPS:lla oli kuitenkin jo alkuminuuteilla hyvä mahdollisuus mennä johtoon. Erik Nyström jätti älykkäästi Eric Perrinille, mutta hänen laukaus meni hieman ohi.

-Tiesimme, että koko ilta on tulossa. Sportilla on ollut haastetta tuloksen kanssa, mutta ei niinkään pelin kanssa. Sport on joukkue, joka menee vahvasti maalille, tiesi TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen.

Kylmä suihku tuli jo vajaan neljän minuutin pelin jälkeen Sportin rajun pyörityksen jälkeen. Kiekko näytti menevän helposti maaliin, mutta Oskari Setäsen maalilla oli trafiikkia moneen suuntaan, joten kiekko tuli maskista.

Vaikka maalivahtien torjunnat olivat Sportin hyväksi, niin TPS oli ensimmäisessä erässä todella ahtaalla. Vasta erän loppua kohti TPS sai omaa peliään sujumaan.

Ensimmäinen erä tuotti TPS:lle takaiskumaalin lisäksi huonoja uutisia, sillä sekä Henrik Tallinder että Patrik Virta putosivat kokoonpanosta. Tallinder sai iskun päähän ja Virta poti kuumetta.

Seitsemäntenä puolustajana aloittanut Tarmo Reunanen otti sujuvasti Tallinderin paikan, mutta keskushyökkääjiä jouduttiin kierrättämään ottelun loppuun saakka.

Kaikesta huolimatta TPS pelasi toisessa erässä paremmin kuin ensimmäisessä. Teemu Väyrysen tekemä tasoitus nostatti tunnetta ja useampiinkin maaleihin olisi ollut tilanteita.

Liekö TPS:n pelaajat odotelleet jo erän loppua, kun Sport sai vielä nopean hyökkäyksen ja Oskari Manninen latasi sydämensä kyllyydestä kiekon maaliin. TPS hyvä flow koki ankaran kolauksen. Setänen otti takaiskumaalin raskaasti, josta kieli kehon kieli hänen siirtyessä erätauolle.

-Annoimme aivan turhan momentum-maalin erän loppuun. Tosin valmennuksenkin täytyisi olla hereillä, ketkä niitä erän loppuja laitetaan pelaamaan, otti Kaskinen syytä myös valmennusjohdolle.

TPS ei toipunut ”koppimaalista” enää ollenkaan, sillä pelin hallinta siirtyi takaisin Sportille. Moni povasi Olavi Vauhkosen tekemästä Sportin kolmannesta maalista ratkaisua, mutta se ei tosiaankaan sitä ollut.

TPS yritti kaikkensa ja teki vielä kaksi maalia, mutta molemmat omalla tavallaan liian myöhään. Tiedä häntä, miten olisi käynyt, jos Setänen olisi ehditty korvata kuudennella kenttäpelaajalla ennen kiekon menetystä. Filip Riska laukoi kiekon tyhjiin ja peli oli ratkennut Ilkka Heikkisen viime hetken maalista huolimatta.

-Vähän häntä koipien välissä lähdemme kohti Oulua, tunnusti Kaskinen.

Seppo Hautala
Kuva: Eetu Sillanpää

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: