KooKoo-TPS 28.12.2017

TPS:n nelikymppisten kerho nöyryytti KooKoota

28.12.2017 - 21:51 Tagit:, ,

KooKoo-TPS 0-4

Turun Palloseuran ja Kouvolan KooKoon viimeisten pelien kuntokäyrä sojottaa täydellisesti eri suuntiin. Se näkyi KooKoon kannalta karmealla tavalla ja TPS haki Kouvolasta helpon vierasvoiton 0-4 (0-2, 0-2, 0-0).

Illan keskipisteeksi nousi ulkomaalaispelaajien kaikkien aikojen pistepörssin kärkeen noussut 42-vuotias kanadalaissentteri Eric ”Eki” Perrin (2+0).

– Tuntuu hienolta ja on vaikea löytää oikeita sanoja kuvaamaan tunteitani, Perrin kommentoi heti pelin jälkeen.

Kolmatta kauttaan TPS:ssa pelaava Perrin voitti JYP:n paidassa 2012 keväällä liigamestaruuden.

– Olen tyytyväinen kaikista mahdollisuuksista, jotka olen saanut Suomessa ja haluan osoittaa kiitollisuuteni kaikille joukkueille ja pelaajille, joiden kanssa olen saanut pelata.

Perrinin sopimus kattaa kauden loppuun.

– Koskaan ei tiedä jatkosta. Varsinkin juuri tällaisella hetkellä tuntuu siltä, että miksi en jatkaisi, Perrin totesi.

TPS:n kiisi jäällä niin mallikkaasti kuin viisi edellistä peliään voittaneen joukkueen voi olettaakin. TPS:n nelikymppisten kerho oli ilmiliekeissä. Ykköstähti Tomi Kallio (1+3) orkestroi isossa kaukalossa näyttävästi.

Kiekko oli KooKoon maalissa ensimmäisen kerran 35 sekunnin pelin jälkeen. Kultakypärä Kallio ohjasi Mark Fraserin laukauksen Juha Järvenpään ohi. Seuraavaksi olikin jo Perrinin vuoro. Kanadalainen iski maalin Kallion, 40, laukauksen paluukiekosta.

Samalla kolmatta kautta TPS:ssa pelaava kanadalainen nousi jokeri-ikoni Otakar Janeckyn rinnalle Liigassa eniten tehopisteitä tehneenä ulkomaalaisena pelaajana.

– Kun tulin tänne uudestaan 2010, tulin päättämään uraani, enkä olisi uskonut sen jatkuvan näin pitkään. Tunnen olevani jo enemmän suomalainen kuin ulkomaalainen, Perrin sanoi.

Omille lukemille Perrin siirtyi heti toisen erän alun ylivoimamaalilla.

– Vaikka ikää on tullut, tuli Otakarin ennätyksen rikkomisesta tuli paineita enemmän ja enemmän. Onneksi se tuli hieman ennakoitua aikaisemmin ja voimme keskittyä pelaamiseen, Perrin totesi.

Maalin synnyttyä TPS:n Itä-Suomen kannattajien facebook-ryhmän jäsenet nostivat lukemaa 480 osoittaneen lakanan esiin, peli keskeytettiin ja Perrin kukitettiin.

– Olisimme tulleet paikalle muutenkin, mutta ”Ekni” odotettu ennätys kiinnosti myös, kotkalainen Rami Hynninen sanoi.

Ensimmäisen kerran Suomeen (Jokerit) syksyllä 2001 saapunut Perrin on nyt kerännyt 480 (166+314) tehopistettä 564 ottelussa. Janecky sai kokoon 479 (133+346) pistettä 450 ottelussa. Maalintekijätilastossa on edellä HIFK:ssa 1990-luvulla pelannut Darren Boyko (171).

Aneeminen KooKoo selvisi avauserästä kahdella takaiskulla, kun se haastoi TPS:n siirretyn rangaistuksen aikana tekemän maalin maalivahdin häirintänä 43 sekuntia ennen erän loppua.

– Näistä videotulkinnoista tulisi päästä eroon, TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen kommentoi .
Loukkaantumissuman keskellä kamppaileva KooKoo kärsi kuudennen peräkkäisen tappion. Poissaolot selittävät suuren osan tappiosta, mutta eivät oikeuta terveitä surffailemaan kaukalossa eilisellä tavalla.

TPS:n riveistä puuttui U20-maajoukkuepelaajien Olli Juolevin ja Markus Nurmen ohella viime aikoina tehokkaasti pelannut keskushyökkääjä Ilari Filppula, joka oli sairastunut.

JORMA JYRKILÄ
Kuva: Jussi Lopperi

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: