_HLA6824

TPS:n loppurutistus riitti seitsemänneksi

11.3.2016 - 7:16 Tagit:,

Vaikka TPS menetti mahdollisuutensa suoraan puolivälieräpaikkaan jo tiistaina, riitti joukkueella silti panosta myös runkosarjan viimeisellä kierroksella Porin Ässiä vastaan. Olennaisin asia oli tietenkin lopullisen sarjasijoituksen ratkeaminen.

TPS on runkosarjassa seitsemäs, ja ensimmäiseksi pudotuspelivastustajaksi luistelee Vaasan Sport. Tämä ratkesi vasta jatkoajalla, kun TPS kaatoi Ässät siellä 2-1 (0-1, 0-0, 0-1, 0-1). Molemmat TPS:n maalit laukoi Francis Paré.

– Runkosarja oli joukkueelta ihan hyvä. Se oli pitkään aikaan paras sijoitus TPS:lle, ja hyppy eteenpäin oli realistisen iso. Viime kaudella taakse jäi vain yksi joukkue, nyt aika paljon enemmän, kapteeni Tomi Kallio kiteytti.

Pelillisistä ongelmakohdista yksi on noussut kaikkien silmissä viime aikoina ylitse muiden. Yhteensä yhdeksäntoista päästettyä maalia kolmessa edellisessä ottelussa ennen Porin vierailua oli suorastaan musertava määrä.

On päivänselvää, että vastaavilla lukemilla TPS:n kausi ei pudotuspeleissä jatku kuin korkeintaan muutaman kamppailun. Kokonaispaketin saaminen tiiviimmäksi oli siis takuulla turkulaisten kannalta se kaikkein olennaisin parannuskohde Ässiä vastaan, ja siinä pelaajat onnistuivatkin.

– Nyt tehtiin monia asioita paremmin. Saatiin paketti tiiviimmäksi kuin hetkeen, ja se oli meille iso juttu jatkoakin ajatellen, Kallio kiteytti.

Yksi joukkueen kannalta tärkeimmistä asioista oli Teemu Lassilan onnistuminen veräjän suulla. Torjuntoja kertyi vain viisitoista, mutta mukaan mahtui muutama todella iso koppi.

– Olen tosi iloinen Lassilan puolesta. Tämä oli hänelle pitkään aikaan ensimmäinen startti, ja voitto oli hänellekin takuulla iso, Kallio näki.

TPS:n puolustus oli parempaa kuin hetkeen, mutta tällä kertaa ongelmia riitti hyökkäyspelaamisessa. Joukkue loi toki enemmän paikkoja kuin panekseton Ässät, mutta kovin ponnettomasti vierailijatkin maalin edustalla usein pelasivat.

Laukaukset olivat suurimmaksi osaksi kesyjä, ja ne suuntautuivat suoraan päin Ässien maalilla torjunutta Andreas Bernardia.

Poikkeukseksi nousi kolmannen erän loppuhetkille asti näkymättömissä luistellut Paré. Hän tasoitti kamppailun hiukan yli kolme minuuttia ennen summeria, ja jatkoajalla sama mies iski taistolle ratkaisun. Mikäli TPS olisi hävinnyt, olisi sijoitus pudonnut kahdeksanneksi, ja pudotuspeleissä vastaan olisi tullut Lahden Pelicans.

– Saavutettiin se, mitä lähdettiin Porista hakemaankin. Ei mikään kauden paras ottelu, kun Ässillä ei panosta enää ollut, Kallio totesi.
Sport on kapteenin mielestä mielenkiintoinen vastustaja.

– Tiedossa on varmasti hyvää pudotuspelilätkää. Sport on todella aktiivinen porukka, ja he pelaavat hyvää jääkiekkoa. Joukkue on ansainnut pudotuspelipaikkansa täysin, ja meidän on tehtävä paljon töitä voittaaksemme heidät, Kallio painotti.

JUHANI LIUHALA
KUVA: HANNA LAASANEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: