TPS-Pelicans__MRY9651

Elomon ryhmälle voitto ensimmäisestä kotipelistä

20.11.2014 - 7:30 Tagit:, , , , , , , , ,

TPS–Pelicans 3–0

– We are back, boys, Ryan Lasch karjaisi pukukoppikäytävällä keskiviikkoiltana.

Ja tottahan TPS:n kultakypärä puhui. TPS oli juuri voittanut Pelicansin puhtaasti 3–0 ja noussut samalla SM-liigan pudotuspeliviivan yläpuolelle kymmenenneksi.

Sinänsä siinä, että TPS voitti kotonaan, ei ole mitään ihmeellistä.

Niin Palloseura on valtaosin tehnyt koko kauden. Jännitystä keskiviikon otteluun lisäsi kuitenkin, se, että peli oli TPS:n uuden valmennuksen ensimmäinen kotipeli.

Kotivoittojen sarjan jatkuminen oli varmasti Miika Elomon ryhmälle normaaliakin tärkeämpi. Kylmäpäinen Elomo kuitenkin kiisti, että ilmassa olisi ollut jännitystä ennen peliä.

– Ei jännittänyt, hän sanoi.

– Ensimmäisessä erässä näkyi, että joukkueella oli näyttämisen halua. Ottelun edetessä noudatimme kuitenkin hienosti sovittuja juttuja. Joukkueen työmoraali oli erinomainen. Olemme hyvällä tiellä.

1 Asetelma: Kotidebyytti Elomon ryhmälle

TPS vaihtoi marraskuun maaottelutauolla valmennustaan. Keskiviikkona uusi valmennusjohto oli ensimmäistä kertaa kotihallissa joukkueen penkin takana, sillä Palloseura oli pelannut kaikki kolme tauon jälkeistä otteluaan vieraissa.

TPS lähti keskiviikon otteluun neljän liigapelin tappioputkessa. Palloseura ei ole tällä kaudella voittanut Liigassa yhtään vieraspeliään, mutta kotona se on ollut kova. Turkuhallissa TPS on tällä kaudella hävinnyt vain kaksi liigaottelua.

Pelicans oli ennen keskiviikkoa pisteen TPS:n edellä sarjataulukossa. Liigan järjettömän otteluohjelman vuoksi joukkueiden välistä tasoeroa oli kuitenkin mahdoton mitata, kun Pelicans oli pelannut kolme ottelua enemmän.

Joukkueet kohtasivat keskiviikkona ensimmäisen kerran tällä kaudella. TPS ohitti voitollaan sarjataulukossa Pelicansin.

– Hölmöilimme pelin jäähyihin. Hyökkäyspelimme oli hampaatonta, emmekä päässeet haastamaan Tepsiä, Pelicansin päävalmentaja Tomi Lämsä sanoi.

2 Ratkaisu: Lasch iski ratkaisun

TPS ratkaisi ottelun lopullisesti heti kolmannen erän alussa. Päätöserä ehti vanheta ainoastaan kahdeksan sekuntia ennen kuin kultakypärä Lasch niittasi kiekon pussiin maalin kulmalta.

Ennen Laschia maalinteossa onnistuivat Tero Koskiranta ja Radek Smolenak, entisiä pelikaaneja kaikki kolme. TPS:n maalilla Teemu Lassila pelasi nollapelin.

TPS-Pelicans__MRY9146

Jos ottelu oli jännittävä uudelle valmennusjohdolle, sitä se oli myös loukkaantuneena pitkään olleelle puolustaja Markus Seikolalle.

– Jännitti ihan kamalasti maanantaista alkaen. Selvisin kuitenkin ehjänä ja pelasin mielestäni hyvän pelin, Seikola hymyili.

– Seikolalta erittäin hyvä sisääntulo pitkän tauon jälkeen. Hän rauhoittaa järkevillä ratkaisuillaan peliämme selvästi, Elomo kehui.

TPS-Pelicans__MRY9485

3 Jatko: Kotona taas perjantaina

TPS jatkaa kotona perjantaina, kun pirteästi kauden aloittanut Ilves saapuu Turkuhalliin. Lauantaina TPS suuntaa Raumalle, missä se kohtaa Lukon jo neljännen kerran muutaman viikon sisällä.

TPS:n sairastupa alkaa olla tyhjä, kun Seikola ja Lauri Tukonen palasivat keskiviikkona kaukaloon. Loukkaantuneena on enää Petteri Nummelin.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVAT: MIKAEL RYDENFELT

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: