1824 / Kuvaaja: Riitta Salmi / Päivämäärä: 29.09.2016 / Mitä kuvataan: TS Kiekon uudet (ja vanhat) bloggarit saapuvat infotilaisuuteen Artukaisiin. Otetaan tyypeistä blogikuvat. / Sijainti: Studio? Tms paikka toimituksessa

TPS:n joukkue 2017-18 ei tarjonnut jymy-yllätyksiä

3.5.2017 - 18:37 Tagit:, , , , , , , , , , ,

Kannattajia jo kauden ennenaikaisesta päättymisestä lähtien piinannut odotus on viimein ohi. Kauden 2017-18 joukkue on lopulta selvillä. Tai oli jo julkisuuteen tihkuneiden huhujen mukaan reippaasti aiemminkin, sillä yksikään tänään julkaistuista pelaajasopimuksista ei tullut mitenkään puskista.

Puolustaja Lucas Ekeståhl-Jonsson, hyökkääjät Petrus Palmu, Erik Nyström ja Ilari Filppula oli kaikki jo ehditty ruotimaan keskustelupalstoilla hyvissä ajoin. Lisäksi Jerry Ahtolan ja Erik Thorellin lähtö oli tiedossa. On jännittävää, että nykyisin seurasiirrot eivät millään pysy salassa.

Palmu on erittäin lupaava laituri ja OHL:n Owen Sound Attackissa viime kauden tehot 62. 40+58= 98 ja playoffissa 17. 13+8=21 osoittavat nuorukaisen olleen ainakin tuossa liigassa oman joukkueensa luottomiehiä. Se, mikä hänen kohdallaan hirvittää, on mahdollinen ensi kesän NHL-varaus. Ainoa este sille on pienehkö koko (171 cm). Vaikka hänet varattaisiinkin, olisi suotavaa, että Palmu jäisi hiomaan taitojaan Turkuun eikä matkaisi heti Pohjois-Amerikkaan, kuten nykyään varsin usein on tapana.

Myöskään Dave Spinan nimeä ei näkynyt jatkajien joukossa. Spina oli parhaimmillaan todella viihdyttävä peluri, mutta viimeistely ei sittenkään ollut tarpeeksi tehokasta maalintekopaikkoihin nähden. Itseäni jäi myös kismittämään se, ettei Spinan tasoa pudotuspeleissä ei saatu ikinä nähdä. Molemmat kaudet päättyivät loukkaantumisiin ennen tosipelejä.

Uuden kapteenin nimittäminen voi myös olla ajankohtaista, jos Tomi Kallio haluaa lopettaa uransa. TPS haluaa antaa seuraikonilleen tarpeeksi miettimisaikaa ja on selvä, ettei Kallio ryhdy enää tähän leikkiin, jos motivaatio ei ole huipussaan. Jäähdyttely puolivaloilla ei ole hänen juttunsa, se on kaikki tai ei mitään. TPS tarvitsisi ehdottomasti Kallion panosta vielä yhden kauden, varsinkin kun pappaosaston Eric Perrin ja Henrik Tallinderkin päättivät jatkosta Turussa. Ei kahta ilman kolmatta?

Kun valmennusjohtokin koostuu täysin entisistä huippupelaajista, pelaajiston muodostaminenkin noudattaa samaa kaavaa. Omille junioreille halutaan antaa vastuuta ja katsoa, kasvaisiko heistä ratkaisupelaajia Liigaan. Muutaman tehopisteen kaudessa kahmivia hyökkääjiä ei kuitenkaan voi olla liikaa kokoonpanossa, muuten otteluita ei ratkaise kukaan.

Urheilutoimenjohtaja Antero Niittymäki korosti materiaalin laajuuden tärkeyttä, mutta uusista pelaajista ainoastaan Ilari Filppulan taso on tiedossa. Palmun ja Nyströmin kykenäiväisyys Liigassa on vielä täysi kysymysmerkki. Toki selvästi on haettu nopeajalkaisia laitureita, mitä he juuri ovat. Ehkä kehitysjohtaja Saku Koivu pääsee näyttämään kyntensä yksilötaitojen kehittäjänä heidän kanssaan.

Thorellin, Spinan ja mahdollisesti Kallion tehojen kompensoiminen ensi kaudella onkin yksi TPS:n päätavoitteista. Luotto nuoriin ja kehittyviin pelaajiin täytyy olla todella kovaa luokkaa, sillä takuuvarmoja suorittajia ylempiin ketjuun kaipaisi vielä lisää.

JANNE SUNDELIN

 

 

Kirjoittaja: Janne Sundelin
Jaa: