LKS 20161123 Jääkiekkoseura TPS:n logo kuvattuna Liigan kauden 2016/2017 avaustilaisuudessa Tampereella 13. syyskuuta 2016. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

TPS:n CHL-jatko ei omissa käsissä

10.10.2017 - 7:48

TPS:lla on tiistaina Turkuhallissa edessään CHL:n alkusarjan viimeinen ottelu. F-lohkon viimeisenä oleva TPS kohtaa Nottingham Panthersin, jolle se hävisi vierasottelunsa viime viikolla maalein 0–2.

Lohkoa johtava Nottingham on jo jatkopaikkansa varmistanut, mutta sen takana Mountfield, Bern ja TPS taistelevat toisesta jatkopaikasta.

Voittokaan ei tiistaina automaattisesti riitä TPS:lle, vaan se tarvitsee jatkopaikkaan myös sopivaa tulosta Bernin ja Mountfieldin kohtaamisesta. TPS:lla on kasassa kuusi pistettä, kuten myös sen edellä kolmantena olevalla Bernillä. Kakkosena oleva Mountifield on kerännyt pisteen enemmän.

Tasapisteisiin jouduttaessa keskinäiset ottelut ratkaisevat ensisijaisesti sijoitukset. TPS:lla on kuitenkin Mountfieldia ja Bernia vastaan tilillään sekä voitto että tappio. Keskinäisten otteluiden maalieroissa TPS on molempia vastustajiaan tappiolla, joten sen on jatkoon päästäkseen ohitettava nämä pisteissä.

Mikäli TPS voittaa tiistaina varsinaisella peliajalla ja Bern voittaa toisessa ottelussa Mountfieldin jatkoajalla tai rankkarikisassa, TPS päätyy yhdeksään pisteeseen ja Mountfield sekä Bern jäävät sen taakse kahdeksaan pisteeseen.

– Se on selvää, että meidän pitää aloittaa peli alusta saakka, eikä voida ihmetellä ensimmäistä 20 minuuttia, että kukas meitä vastassa on. Alusta asti pitää painaa pelissä kaasu pohjaan ja pelata viisaasti, ennakoi TPS-valmentaja Fredrik Norrena CHL-tiedotteessa.

Muista suomalaisseuroista Tappara ja JYP ovat jo varmistaneet jatkopaikkansa. HIFK ja KalPa ovat jo varmuudella ulkona jatkosta.​

JUSSI LEPPÄSYRJÄ

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: