Urheilu

TPS:lle tärkeitä pelaajasopimuksia

18.5.2016 - 21:09 Tagit:, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kokenut ja terävä kärki sekä joukko nuoria ja nälkäisiä haastajia. Siinä Turun Palloseuran resepti jääkiekon SM-liigan kaudelle 2016–2017.

TPS julkisti keskiviikkona nipun uusia pelaajasopimuksia sekä tukun tärkeitä jatkosopimuksia. Päivän ehdottomasti kuumin nimi oli puolustaja Ilkka Heikkinen, joka kiekkoili edellisen kerran Suomessa kaudella 2008–2009 HIFK:n paidassa. Turkuun kiekollisesti taitava Heikkinen siirtyi Ruotsin SHL:n Växjö Lakersista.

Muita uusia pelaajia olivat Bluesista siirtyneet hyökkääjät Timi Lahtinen ja Teemu Väyrynen sekä Tuton viime kauden tehokaksikko Jasper Lindsten ja Topi Taavitsainen.

Jatkosopimukseen nimensä pistivät kapteeni Tomi Kallio, Eric Perrin, Henrik Tallinder, Jani Forsström, Otto Nieminen sekä Markus Kojo.

Urheilu

TPS:n urheilutoimenjohtaja Antero Niittymäen mukaan joukkue on pitkälti valmis ensi kauteen, vaikka pieniä muutoksia saatetaan vielä nähdä. Maalivahtikaksikkona on Oskari Setänen ja Alexandar Georgiev, mutta sekä puolustukseen että hyökkäykseen on todennäköisesti tulossa vielä yksi tai kaksi uutta pelaajaa.

– Puolustusta yritetään saada kiekollisemmaksi. Muutamia nimiä on tapetilla, ja sen osalta on lähinnä päätöstä vaille valmista. Hyökkäykseen haetaan jalkanopeutta ja kiekollista osaamista, Niittymäki paljasti.

TPS:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin on tyytyväinen joukkueensa rakenteeseen. Hän on Niittymäen kanssa samoilla linjoilla siitä, mikä osa-alue joukkueessa kaipaa vielä vahvistamista.

Urheilu

– Uskon, että pystymme puolustamaan tuolla ryhmällä hyvin. Haluamme nyt sellaisia pelaajia, joista on apua kiekolliseen pelinopeuteen ja hyökkäystehokkuuteen. Ja avauskokoonpanon miehiä tietysti. Kilpailua joukkueessa on jo ihan riittävästi, Selin muistutti.

Tepsi pääsee ensi kauteen huomattavasti paremmasta tilanteesta kuin vuosi sitten. Valmennus on saanut rakentaa joukkuetta omanlaisekseen, ja lisäksi joukkueen runko on pysynyt pitkälti kasassa.

Vaikka TPS:n ykköstykit ovat kokeneita konkareita, vastuunkantoa odotetaan nyt myös nuorilta pelaajilta. Niittymäki uskoo, että nuoret voivat nostaa tasoaan, mikäli heille tarjotaan siihen aidosti mahdollisuus.

– Tarkoitus on nyt antaa nuorille sellaista roolia, jossa on mahdollisuus ihan tosissaan mennä eteenpäin ja tehdä tehojakin. Kilpailu joukkueessa tulee olemaan kovaa, Niittymäki totesi.

Kilpailua lisää myös se, että TPS:n ja Tuton välistä yhteistyötä aiotaan syventää tulevalla kaudella. Niittymäki kertoi, että asiasta on keskusteltu Tuton päävalmentaja Miika Elomon kanssa, ja tällä hetkellä tilanne näyttää hyvältä.

– On hyvin, hyvin, hyvin todennäköistä, että meidän pelaajat, jotka pelaavat ensi kaudella Mestiksessä, pelaavat Tutossa, Niittymäki totesi.

Keskiviikkona nähtiin myös TPS:n ensi kauden pelipaita, joka eroaa huomattavasti aiemmista TPS-paidoista. Värikkäät mainokset loistivat poissaolollaan, sillä koko paita on kauttaaltaan mustavalkoinen.

TPS-kapteeni Tomi Kallio kantoi uutta pelipaitaa ylpeänä.

–Olen tosi mielissäni tästä. Tämä on tyylikäs ja huomattavasti arvokkaamman näköinen paita kuin jotkut edeltäjät, Kallio kehui.

Urheilu

Henri Saloranta
Kuvat: Ari-Matti Ruuska

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: