pikkarainen

TPS:lle pelikieltoja ja sakkoja

21.3.2016 - 20:10 Tagit:, , , , , , ,

TPS koki kovia lauantain puolivälieräottelussaan Kärppiä vastaan. Kärpät voitti ottelun 6–1 ja Liiga langetti lisäksi Palloseuralle lisäsanktioita ottelun tapahtumista.

Patrik Moisiolle lätkäistiin maanantaina neljän ottelun pelikielto ja Ilkka Pikkaraiselle kahden ottelun pelikielto. Myös päävalmentaja Ari-Pekka Selin asetettiin yhden ottelun toimintakieltoon.

– Lataus oli kova ja turhauduimme ottelun lopussa. Kyseessä oli syy ja seuraus siitä tökkimisestä, mikä alkoi jo edellisessä Oulun pelissä, Selin sanoi.

– Se on nyt kuitenkin historiaa ja pelit alkavat alusta. Siitä ei ole kahta sanaa, etteikö Kärpät olisi ollut parempi joukkue pelin ratkettua.

– Se, että Pikkarainen sai kahden ottelun pelikiellon, on kuitenkin täysin käsittämätöntä. No, jos tuomiot menevät näin yksipuolisiksi, jokainen tätä lajia seuraava voi vetää niistä omat johtopäätöksensä.

Peli- ja toimintakieltojen lisäksi Liiga lätkäisi TPS:lle myös 9 000 euron sakot.

– Sanktioita tuli, ja ne maksetaan. Nyt keskitytään playoff-sarjan jatkamiseen, TPS:n toimitusjohtaja Mika Eskola sanoi.

– Linja on nyt annettu ja varmaan samalla tavalla jatketaan tulevissakin peleissä.

Selin ei pysty toimimaan tiistain kolmannessa ottelussa vaihtoaitiossa, mutta ainakaan maanantaina hän ei vielä tiennyt, mikä hänelle on sallittua, ja mikä ei,

– Mitään ohjeita ei ole tullut. En tiedä, saanko olla mukana esimerkiksi palavereissa. En tiedä edes sitä, saanko mennä jäähallille, Selin sanoi.

– Se, että en pääse vaihtoaitioon, ei kuitenkaan heilauta meidän valmennustamme mitenkään.

Selin ei vielä maanantaina halunnut paljastaa seuraavan ottelun kokoonpanoa. Pikkaraisella ja Moisiolle hän vakuutti löytyvän korvaajat.

– Kokoonpanoon nousee varmaan ainakin Teemu Lämsä, Selin mietti.

– Olemme näyttäneet kauden aikana moneen kertaa luonnetta ja tiedän meidän tekevän sen taas. Sarja alkaa alusta ja joukkue on entistä tiiviimpi ja nälkäisempi.

TPS:n kokoonpanoon palaa ainakin lauantain ottelusta sivussa ollut puolustaja Jani Forsström.

Ottelusarja on kahden pelin jälkeen tasatilanteessa 1–1.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: