2661142_

TPS:lle niukka voitto Perrinin juhlapelissä

30.12.2017 - 21:33 Tagit:,

TPS–Sport 4-3

Artukaisten lauantai-ilta oli tietysti Eric Perrinin, jonka nousua SM-liigan kaikkien aikojen tehokkaimmaksi ulkomaalaispelaajaksi TPS juhlisti parinkymmenen minuutin ajan tyylikkäästi ennen Sport-pelin alkua.

Mutta kuten monsieur Perrin itse varmaan muistuttaisi, joukkue on aina suurempi kuin sen yksilöt. TPS muisti tämän ja korjasi tunteikkaan alkuseremonian jälkeen Sportista niukan 4–3 -voiton.

Ja mikä olisi ollutkaan sopivampaa kuin se, että Perrin oli itse Sport-maalin edessä tekemässä maskia, kun Jasper Lindsten laukoi kolmannen erän puolivälissä TPS:n voitto-osuman.

Helpolla TPS ei kuitenkaan ottelusta Liigan toiseksi viimeisenä majailevaa Sportia vastaan päässyt. Palloseura pelasi yhden heikoimmista otteluistaan tällä kaudella. Seitsemäs peräkkäinen voitto piti kuitenkin TPS:n sarjakakkosena.

Ottelu ei ehtinyt kauan vanhentua ennen kuin kiekko oli jo Sport-veskari Jonathan Iilahden selän takana. TPS oli ehtinyt vaihtaa kentällisiä aloituskiekon jälkeen kahdesti, kun Ilkka Pikkarainen sai kiekon hyökkäyspäässä, pyörähti p-pisteen kaarella ja jysäytti kiekon rannevedolla pömpeliin.

Ottelua oli käyty 1.19.

Seuraavien minuuttien aikana TPS:lla olisi ollut mahdollisuus kasvattaa johtonsa huomattavasti suuremmaksikin, kun Lindsten pääsi ampumaan rankkaria ja Tomi Kallio karkasi läpiajoon. Molempien lähentelyistä Iilahti kuitenkin selvisi voittajana.

Ja kun TPS ei onnistunut, kahden ottelun tappioputkessa ollut Sport iski vajaan minuutin sisään kaksi maalia. Joel Kiviranta ja Sam Povorozniouk löivät vuoronperään kiekon Oskari Setäsen taakse ja yllättäen Sport johti ottelua avauserän puolivälissä.

TPS pääsi avauserän viimeisen kymmenminuuttisen aikana pelaamaan ylivoimaa kuuden minuutin ajan, mutta sarjan paras ylivoima ei toiminut totutulla tavalla.

Eikä toiminut oikein mikään muukaan. Kuten niin usein juhlapeleissä, TPS:n pelaamista väritti hyvän alun jälkeen huolimattomuus ja pehmeys, harhasyötöt ja vastuun siirtely ratkaisupaikoissa.

TPS pääsi pelaamaan ottelun neljä ensimmäistä ylivoimaa – onnistumatta maalinteossa. Mutta kun se joutui ensimmäisen kerran alivoimalle, iski se tasoituksen pelatessaan kolmella pelaajalla viittä vastaan. Teemu Väyrynen karkasi läpiajoon ja tasoitti ottelun.

Sport kuitenkin kuittasi välittömästi, kun Kiviranta teki vielä saman ylivoiman aikana vaasalaisten kolmannen osuman. Toisen erän erikoistilannekimarassa TPS tuli kuitenkin parin minuutin päästä uudelleen tasoihin Hannu Kurun tehdessä Tepsin toisen alivoimaosuman.

Kolmas erä eteni tasaisissa ja maalittomissa merkeissä aina siihen asti, kun Lindsten lopulta onnistui viemään Tepsin johtoon.

TPS:n seuraava ottelu on ensi keskiviikkona Helsingissä IFK:n vieraana.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: JARI LAURIKKO

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: