LKS 20161123 Jääkiekkoseura TPS:n logo kuvattuna Liigan kauden 2016/2017 avaustilaisuudessa Tampereella 13. syyskuuta 2016. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

TPS:lle jatkoaikavoitto Vaasassa

7.3.2018 - 6:50 Tagit:,

Sport – TPS 4-5JA

Turun Palloseura oli täysin ylivoimainen ensimmäisen kymmenen minuttia Vaasan Sportia vastaan. Sitten pelin luonne muuttui kokonaan ja Sport oli menossa voittoon. TPS kuitenkin piristyi viime hetkillä

Joukkueiden edelliessä kohtaamisessa Vaasassa Sport sai katkaistua TPS:n kymmenen keskinäisen ottelun voittoputken. Ei TPS:lla tiistainakaan helppoa ollut, sillä Sport pelasi tapansa mukaan innokkaasti. Joskin Sportin kokoonpanossa viiletti viisi A-nuorten kirjoissa olevaa pelaajaa.

Vaikka ennen ottelua puhuttiin, että Sport voi pelata täysin vapautuneesti, ei pelin alussa siltä näyttänyt. TPS sai myllyttää peliä mielin määrin ja Sport tuskin sai kiekkoa. Hätäisimmät uskoivat illasta tulevan Sportille hankalan.

Kesti 33 sekuntia, ennen kuin Eric Perrin sai laukoa sydämensä kyllyydestä kiekon maaliin. Suuri kunnia kuuluu myös Lauri Pajuniemen tasokkaalle syötölle. Kun Martin Berger laukoi kauden toisen maalinsa jo neljän minuutin kohdalla TPS oli vaarallisessa kahden maalin johdossa.

-Meillä oli tosiaan hyvä startti, mutta sitten tuli se perinteinen tuudittautuminen helppoon voittoon. No sitä ei tullut, viittasi TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen pelin luonteen muuttumiseen.

Joidenkin pelaajien otteista kuvastui liiallinen usko pelin sujumiseen samalla tavalla läpi ottelun. Peli muuttui osin näpertelyksi ja vielä hyökkäysalueella syöteltiin liikaa kauniiden maalien toivoissa. Suurempi huoli TPS:lla oli kuitenkin kokovartalokipsi, joka vaivasi koko joukkuetta.

Sportissa huomattiin moinen kurittomuus ja kahdella nopealla hyökkäyksellä Sport tasoitti pelin. Pelitilanteisiin nähden tulos ei välttämättä ollut aivan oikeudenmukainen.

-Sport ansaitsi kaikki maalinsa, tunnusti Kaskinen.

Ne, jotka uskoivat TPS:n nousevan saman tien pettyivät pahemman kerran. TPS:n kokovartalokipsi alkoi 2-0 tilanteessa, eikä sille näyttänyt tulevan loppua. TPS pelasi yhden ylivoiman toisessa erässä, mutta näppärää kiekonsiirtelyä parempaan tulokseen TPS ei pystynyt.

Erän loppupuolella tullut Sportin johtomaali oli jotenkin odotettavissa: TPS ei kerta kaikkiaan saanut omaa peliään sujumaan mitenkään toisessa erässä. Samaan aikaan kun Sport maalinsa teki, ilmestyi tulostaululle Tapparan johtolukemat, joka ei ainakaan helpottanut TPS:n peliä.

Mutta kuinka ollakaan, TPS pääsi vielä pelijuoneen mukaan. Lucas Ekeståh-Jonssonin tasoitus tuli vain kolme minuuttia ennen loppua, kun vaasalaiset olivat asennoituneet kolmeen sarjapisteeseen.

Jatkoajalla peli on mitä on. TPS oli kuitenkin jollakin tavalla painostavampi osapuoli ja Zach Budishin tekemä voittomaali oli täysin ansaittu.

-Ei tämä ollut missään nimessä sellainen peli, jota haettiin. Meidän olisi pitänyt pystyä näyttämään, että olemme sarjakakkosia ja pelaamaan kärsivällisesti koko pelin ajan, kertoi Kaskinen.

SEPPO HAUTALA

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: