7689 / Kuvaaja: Jane Iltanen / Päivämäärä: 11.01.2018 / Mitä kuvataan: Liigassa TPS-Kookoo / Sijainti: Turkuhalli
KUVA: TPS 48 Pajuniemi Lauri . KooKoo 88 Niemi Jyri

TPS:lla täydellinen ohi-peli

11.1.2018 - 21:03 Tagit:,

TPS–KooKoo 1–2

Kun kahdentenatoista sarjataulukossa ollut KooKoo matkusti 47 pisteensä kera torstaina Turkuun kohtaamaan toisena olevan 78 pisteen TPS:n, ottelun ennakkosuosikista ei ollut epäselvyyttä.

KooKoo oli voittanut edellisistä kymmenestä pelistään vain yhden, TPS kahdeksan – molemmat tappionsa se tosin kärsi viime viikolla. Paperilla TPS:n olisi kuitenkin pitänyt ottaa selvä voitto kouvolalaisista.

Torstai osoitti kuitenkin jälleen kerran sen, että otteluja ei voiteta paperilla. TPS pelasi 3 826 katsojan edessä päämäärättömästi ja KooKoo käytti isäntien huolimattomuusvirheet hyväkseen.

– Meillä ei jostain syystä ollut energiaa. Olimme väsyneen oloisia, puolustaja Mark Fraser mietti.

– Olemme hyvä joukkue ja tiedämme sen. Silti meidän pitää aina olla valmiit taistelemaan, ja tänään emme sitä olleet.

Ensimmäisessä erässä ei nähty maaleja. Joukkueiden voimasuhteista paljon kertoo kuitenkin se, että vaikka TPS otti kaksi jäähyä ja KooKoo pysytteli pois jäähyboksista, Palloseura voitti laukaukset 20–12.

Hallinnasta huolimatta TPS:n otteista puuttui avauserässä päättäväisyys ja nälkä. Erätauolla joukkue tuntui kuitenkin päättäneen, että tämäkin ilta pitää viedä kunnialla päätökseensä. Palloseura tuli erään vahvasti, eikä erä ehtinyt vanheta kuin vajaat kaksi minuuttia ennen kuin Oskari Siiki pisti paluukiekon pussiin.

Avausosuman jälkeen paine jatkui tasaisena Samu Perhosen vartioimalla KooKoo-maalilla. TPS-maalilla torjuntavuorossa ollut Rasmus Tirronen sai sen sijaan värjötellä kylmissään ja joutui ensimmäisen kerran torjuntatöihin, kun erää oli pelattu seitsemän minuuttia.

Erän vanhetessa TPS:n peli kuitenkin muuttui jälleen huolimattomaksi. KooKoo kuittasikin pelin tasoihin, kun Patrick Bjorkstrand ja Tomi Leivo karkasivat erän lopulla kahdestaan (!) läpi ja tanskalaishyökkääjä pisti kiekon ypöyksin jätetyn Tirrosen taakse.

– Tirronen pelasi miehekkäästi, mutta kaikille muille jäi parannettavaa, TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen sanoi.

Jos toisen erän alku mentiin TPS-komennossa, kolmannen erän alussa kouvolalaiset kaatoivat Palloseuran niskaan saavillisen kylmää vettä. Erää oli pelattu reilut kolme minuuttia, kun Michael Keränen kauhoi maalin edestä kiekon verkkoon. Maali jäi ottelun voitto-osumaksi.

– Kaikki kunnia KooKoo:lle, mutta meidän pelistämme puuttui raivoja tappamisen meininki. Tämä oli peli, joka meidän piti voittaa, mutta kaikki irtokiekot ja kaksinkamppailut menivät vastustajalle, Kaskinen sanoi.

TPS:lle merkittävä asia oli torstaina se, että joukkueen ykköspakki Henrik Tallinder palasi kaukaloon kuuden viikon sairaslomansa jälkeen.

Tallinderin paluu vahvistaa luonnollisesti Palloseuraa merkittävästi. Yksi koko sarjan parhaista puolustajista on pelillisten taitojensa lisäksi yksi joukkueen ehdottomista johtajista.

Tallinder palasi TPS:n aloituskokoonpanossa ykköspakkipariin, jossa hänen kaverinaan pelasi toinen ruotsalainen, Lucas Ekeståhl-Jonsson.

Heidän takanaan kakkosparikin – Ilkka Heikkinen ja Fraser – on sellainen, joka kelpaisi mille tahansa liigaseuralle ykköspariksi. Eikä taso tipu paljon kolmosparissakaan, jonka muodostivat Elmeri Eronen ja Olli Juolevi.

Kun seiskapakkina torstaina pelasi kokenut Jani Forsström, TPS:n puolustusta voi yhtään liioittelematta pitää sarjan ehdottomaan parhaimmistoon lukeutuvana – ehkä jopa parhaana.

Torstaina meriiteistä ei kuitenkaan ollut paljon hyötyä.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: JANE ILTANEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: