UR17695356a

TPS:lla edessä sarjakärkimittari

1.10.2015 - 7:00 Tagit:, , , , ,

Suvereenin KalPa-voiton jälkeen TPS jatkaa torstaina liigapelejä kotona, kun sen vieraaksi Turkuhalliin saapuu SaiPa.

Tasapisteissä TPS:n kanssa ennen keskiviikon Lukko-peliä ollut lappeenrantalaisjoukkue on päävalmentaja Ari-Pekka Selinille tuttu organisaatio, valmensihan hän SaiPaa kahdeksan kauden ajan vuosina 2005–12.

– Nyt meille tulee todellinen sarjakärkimittari, Selin sanoo.

– SaiPa on erittäin hyvin valmennettu joukkue, jolla oma pelitapa on hyvin hanskassa. Se puolustaa hyvin ja hyökkää nopeasti, pitää yllä kova tempoa ja rakentaa pitkiä syöttöketjuja kohti maalia.

– Meidän pitää puolustaa hyvin, erityisesti keskustaa. Missään nimessä meillä ei ole varaa ottaa sellaista jäähymäärää kuin KalPaa vastaan (12 minuuttia).

Selinin mukaan TPS ei todennäköisesti tee minkäänlaisia muutoksia tiistain kokoonpanoonsa.

UR17695356e

Ensimmäinen ehjä 60-minuuttinen

Myös Jonne Virtaselle SaiPa on tuttu joukkue niiltä vuosilta (2006–09), kun iso sentteri pelasi Lappeenrannassa.

– SaiPa pelaa fyysisesti ja nopeasti ylöspäin. Saamme nyt vastaamme ihan erilaisen porukan kuin, mitä KalPa oli, Virtanen miettii.

Virtanen iski kauden avausosumansa tiistain KalPa-ottelussa. Virtasen ympärillä hyökkääjät ovat alkukaudesta vaihdelleet, mutta tiistaina hän sai laitureikseen Patrik Moision ja ensimmäisen liigapelinsä Tepsissä pelanneen Patrik Virran.

– Suunta oli nyt mielestäni meidänkin ketjulla parempi. Enkä nyt puhu vain siitä, että onnistuimme maalinteossa, Virtanen miettii.

– Tuloksellisesti koko joukkue on aloittanut kauden ihan kohtuullisesti, mutta pelin kanssa meillä on ollut tekemistä. Se on kuitenkin luonnollista, kun joukkueessa on uusi valmennus ja paljon uusia pelaajia. Jos haluamme pärjätä, meidän pitää kuitenkin parantaa koko ajan.

– Tiistain peli olikin meiltä jo selvä parannus. Se oli oikeastaan ensimmäinen peli, jossa pystyimme pelaamaan ehjästi koko 60 minuuttia.

TPS–SaiPa Turkuhallissa torstaina klo 18.30

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVAT: JARI LAURIKKO

UR17695356d

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: