Kuvissa kapteeni Tomi Kallio, nro 71. 6267 / Kuvaaja: Timo Jakonen / Päivämäärä: 11.09.2017 / Mitä kuvataan: Ennakkojuttua huomisesta kiekkoliigan pelistä jonkun TPS-pelaajan kautta (pelaaja selviää viikonlopun pelien perusteella). / Sijainti: Turkuhalli

TPS:lla edessä kaksi kärkipään taistoa

21.9.2017 - 18:47 Tagit:, , , , ,

Hyvin kauden aloittaneella TPS:lla on viikonloppuna edessään kovin mahdollinen mittari.

Palloseura kohtaa ensin perjantaina kotonaan Liigassa kakkosena olevan Kärpät ja heti perään lauantaina Jyväskylässä sarjaa johtavan JYPin. TPS on sarjassa kolmantena tasapistein Kärppien kanssa.

– Edessä on meille hyvä mittari nykykunnostamme. Kärpät ja JYP ovat molemmat aloittaneet kauden vahvasti ja ovat todella vahvoja joukkueita, TPS-kapteeni Tomi Kallio sanoo.

Kallio on itsekin ollut alkukaudella hurjassa vedossa.

Viime viikon kolmessa ottelussa TPS-kapteeni kasvatti pistepottiaan peräti seitsemällä (3+4) tehopisteellä. Kaikkiaan pistepörssissä kakkosena olevalla Kalliolla on kasassa 4+4 pistettä. Liigan pistepörssiä johtaa Kärpissä nykyisin pelaava ex-tepsiläinen Charles Bertrand (6+2).

– Ainahan sitä on iloinen, kun onnistuu ja pystyy auttamaan joukkuettaan. Enemmän kuin omat onnistumiset mieltä lämmittää kuitenkin se, että me olemme voittaneet joukkueena ja pelanneet hyvin, Kallio miettii.

TPS aloitti viikon iloisesti kaatamalla ensimmäistä kertaa kahteen ja puoleen vuoteen Pelicansin. Lahtelaiset ehtivät ennen tiistaita voittaa Palloseuran kahdeksan kertaa peräkkäin.

– Voitto oli todella tärkeä ainakin meille, jotka olemme olleet mukana pari vuotta. Jotenkin Pelicansin kohtaamiset lähtivät pari vuotta sitten väärille urille. He saivat pienen henkisen yliotteen ja me aloimme puristaa liikaa, Kallio sanoo.

– Kyllä sen huomasi itsekin, että Pelicans-peleissä alkoi olla vähän ylimääräistä jännitettä.

Ilari Filppulan loukkaantumisen johdosta Kallion ja Jasper Lindstenin keskelle palasi tiistaina viime kauden malliin Eric Perrin. Ketjun peli kulkikin alusta lähtien erinomaisesti.

– Ekin kanssa ei tarvinnut paljon käydä juttuja läpi. Oli kuin olisi hypännyt takaisin vanhaan tuttuun maailmaan. Meillä on Ekin kanssa ollut aina hyvä kemia ja hänen kanssaan on ilo pelata, Kallio sanoo.

– Mukava oli kyllä pelata Ilunkin kanssa. On loistava juttu, että meillä on tänä vuonna kasassa niin hyvä joukkue, että vahvoja vaihtoehtoja riittää.

TPS–Kärpät Turkuhallissa perjantaina klo 18.30

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: TIMO JAKONEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: