6429 / Kuvaaja: Timo Jakonen / Päivämäärä: 28.09.2017 / Mitä kuvataan: Kiekkoliigassa TPS - HPK. / Sijainti: Turkuhalli

TPS voitti vaisummallakin pelillä

28.9.2017 - 21:05 Tagit:, , , , , , ,

TPS–HPK 3–2

TPS oli ennen torstain HPK-peliä pelannut liigakaudella kahdenlaisia otteluja: hyviä ja ei-niin-hyviä. Yhteistä kaikille oli ollut se, että Palloseura oli raapinut heikommistakin peleistään vähintään pisteen. Kertaakaan Palloseura ei ollut joutunut kauden kahdeksasta ensimmäisestä pelistään poistumaan pisteittä.

Sama tahti jatkui torstaina. TPS pelasi enemmän kuin puolityhjässä kotihallissaan (3 244 ilmoitettua katsojaa) vaisusti – ja voitti jälleen. Näin se jatkaa Liigan kärkipaikalla.

TPS-maalilla Rasmus Tirronen pelasi ensimmäisen kotipelinsä ja esitti vakuuttavia otteita. Isokokoisen Tirrosen hanskakäsi heilahteli torjuntoihin sillä nopeudella, että jopa surullisen tyhjä Turkuhalli kohahteli tiuhaan.

– Oli kiva saada Liiga auki kotihallissakin, Tirronen myhäili.

– Siitä on hetki, kun tätä aiemmin olen pelannut virallisia otteluja Turussa. Mukavaa oli ja tärkeintä oli se, että voitimme.

TPS:n ylivoimapeli on tällä kaudella ollut kotipeleissä erinomaista. Kun HPK:n Jimi Jalonen ja Oula Palve ottivat torstaina ennen avauserän puoliväliä jäähyt ja TPS pääsi pelaamaan 36 sekuntia kahden miehen ylivoimaakin, ottelun avausmaali olisi vanhan kaavan mukaan nähnyt päivänvalon HPK-veskari Antti Karjalaisen selän takana.

Mutta ei. HPK oli tehnyt kotiläksynsä hyvin ja pelasi Palloseuran ylivoiman vakuuttavasti pois. Kerho katkoi syötöt, blokkasi laukaukset ja piti TPS:n ykköspyssy Ilkka Heikkisen kurissa.

Parhaassa tekopaikassa ylivoimalla oli Tomi Kallio, joka näki jo tyhjän maaliverkon edessään, mutta hänenkin vetonsa eteen Karjalainen ehti.

Kaiken kukkuraksi Teemu Turunen ja Otto Paajanen karkasivat alivoimalla 2–1 -hyökkäykseen, Turunen kiersi heittäytyvän Heikkisen ja Paajanen pisti toisella yrittämällään kiekon Tirrosen selän taakse.

Avausmaali näki TPS-ylivoiman aikana päivänvalon – mutta ei TPS:n, vaan HPK:n tekemänä. Ensimmäiselle erätauolle mentiin HPK:n 1–0 -johdossa.

– Noita joskus sattuu, että kiekko vähän pomppii. Alku oli meiltä huolimaton, mutta sen jälkeen paransimme. Ylivoimaa voisimme ehkä vähän parantaa, mutta muuten hallinnoimme aika hyvin, Tirronen näki.

Toiseen erään kaukaloon saapui sisuuntunut TPS – tai ainakin sisuuntunut Petrus Palmu. Parikymppinen patukka nousi röyhkeästi vasenta laitaa, puikkasi härskisti laidan ja HPK-pelaajan välistä ja upotti kovan rannelaukauksen Karjalaisen taakse.

Ja lisää tuli.

Kesken HPK:n hyvän jakson Elias Karvonen ja Teemu Väyrynen karkasivat ylivoimahyökkäykseen ja Väyrynen laukoi kauden ensimmäisen osumansa. Vauhtiin kerran päästyään kolmosketju jatkoi pian samaa rataa. Kuusi minuuttia edellisestä Väyrynen toimi syöttäjänä ja myös Karvonen iski kauden ensimmäisensä.

Toisen erän kokonaiskuva: Karjalainen torjui neljä kertaa ja päästi taakseen kolme laukausta, Tirronen torjui 11 laukausta ilman takaiskuja.

Päätöserään tuli jännitystä, kun Palve heilautti verkkoa Tirrosen takana. TPS kuitenkin kesti jälleen yhden maalin johtoasemassa loppuun asti.

TPS:n seuraavan ottelun vuoro on lauantaina, kun Lukko saapuu Turkuhalliin.

– Edessä on hektisempi jakso, kun sen pelin jälkeen ensi viikolla pelataan taas CHL:ää. Nyt palautellaan mahdollisimman hyvin, Tirronen mietti.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: TIMO JAKONEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: