tps kuvituskuva

TPS voitti Liigan jumbofinaalin

21.2.2015 - 20:24 Tagit:, ,

Jääkiekkoliigan jumbofinaalissa TPS maksoi kauden kalavelkoja Sportille, joka oli voittanut joukkueiden kaikki edelliset neljä kohtaamista. Nyt TPS otti koko pistepotin 5–2 tuloksella ja Sport pysyi jumbona.

TPS tuli otteluun hyvällä asenteella. Se vei ensimmäisen erän 2–0 ja nousi jo toisen erän alussa 4–0-johtoon. Sen jälkeen joukkueen ote löystyi ja Sport pääsi kaventamaan, mutta ei kuitenkaan pystynyt uhkaamaan turkulaisten voittoa.

TPS:n tehokkain osa oli hyökkäyskolmikko Ilkka PikkarainenVille-Vesa VainiolaMikko Rantanen. Rantanen ja Vainiola merkkauttivat kaksi syöttöpistettä kumpikin. Sportin tehomieheksi nousi Antti Kangasniemi luvuin 1+1.

– Tämä on ollut aika hektinen, mutta hieno viikko, iloitsi pikahälytyksellä TPS:n valmennuspuikkoihin tiistaina kutsuttu Jarno Pikkarainen.

– Joukkue pelasi puolet ottelusta hyvää kiekkoa, mutta 4–0 tilanteessa uskottiin, että voitto hoituu pelkästään hyökkäämällä. Onneksi löydettiin vielä ote uudestaan,Pikkarainen kertaili tapahtumia.

Sportin päävalmentaja Tomek Valtonen totesi, että heiltä meni tällä kaudella ensimmäistä kertaa valmistautuminen kahteen peräkkäiseen otteluun pieleen.

– TPS oli nyt selvästi parempi, eikä siinä tarvitse selitellä, Valtonen myönsi.

TS-STT

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: