Kopio 13102015-00158

TPS vei ylipitkän liigaottelun

13.10.2015 - 22:12 Tagit:, , , , , , , , ,

TPS–Sport 4–0

TPS voitti Sportin tiistai-illan liigapelissä 4–0. Aleksandar Georgiev pelasi TPS-maalilla nollapelin ja osumista vastasivat Dave Spina, Lauri Tukonen, Julius Vähätalo ja Harri Tikkanen.

Kolme lisäpistettä eivät kuitenkaan tainneet olla päällimmäinen asia, joka tiistain pelistä turkulaisyleisön mieliin jäi. Enemmän keskustelua herätti todella erikoinen avauserä, joka kesti ylipitkien huoltokatkojen vuoksi peräti 53 minuuttia.

Koko otteluun aikaa kului liki kolme tuntia.

– Melkein kolme tuntia tuli tehtyä töitä. Onneksi keskittyminen pysyi hyvin koko ajan päällä, Vähätalo mietti.

TPS toivoi saavansa otteluun hyvän alun, mutta suunnitelman toteutuminen hankaloitui huomattavasti jo yhdeksän sekunnin pelin jälkeen. Maalivahti Georgievin maila osui Sportin Teemu Tallbergin kasvoihin ja nuorelle TPS-maalivahdille tuomittiin 2+2 minuutin jäähy korkeasta mailasta.

Tallbergista vuotaneen veren puhdistaminen jäältä kesti työkalujen ja -miesten puuttuessa minuuttikaupalla ja tuomarit joutuivat lopulta siivoushommiin. Mutta kun jää lopulta oli puhdas, TPS:lla ei seuranneen neljän minuutin alivoiman aikana ollut hätäpäivää.

Erän puolivälissä peli seisahtui seuraavan kerran, tällä kertaa loputtoman tuntuiseksi 18 minuutiksi. Kaukaloa kiertävän pleksin korjaaminen kesti hallihenkilökunnalta aivan luvattoman kauan pelaajien luistellessa kylmissään ympyrää taustalla.

– En koskaan ole nähnyt tuollaista urani aikana. Oli varmaan pleksinvaihdon maailmanennätys. Valmius pitäisi kyllä olla paljon parempi, TPS:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin sanoi.

Kopio 13102015-00114

Kun peli lopulta saatiin jälleen käyntiin, tempo oli pitkän odottelun jäljiltä odotetun verkkainen.

Sekään ei kuitenkaan estänyt Spinaa viemästä pari minuuttia myöhemmin Palloseuraa johtoon ylivoimaosumallaan. Maali oli jenkkihyökkääjän ensimmäinen SM-liigassa tällä kaudella.

– Ylivoimamme on toiminut tällä kaudella hyvin. Aina se on vähän päivän vireestä kiinni, mutta tänään toimi mukavasti, Vähätalo mietti.

Eivät avauserän erikoisuudet kuitenkaan vielä kahteen ylipitkään huoltokatkoon päättyneet.

Seuraava miniepisodi nähtiin, kun Sport-hyökkääjä Charles Bertrand sai oman pelaajan ampuman kiekon kasvoihinsa ja poistui kaukalosta verta vuotaen TPS:n vaihtoaition kautta.

Kopio 13102015-00126

Erikoisuudet loppuivat toisessa erässä. TPS sen sijaan iski toistamiseen. Henrik Tallinder ampui ylivoimalla siniviivalta ja Tukonen ohjasi kiekon reppuun Tomi Kallion tehdessä hyvän maskin Sport-maalille.

Sport sai paikkansa päätöserässä, kun Lassi Kokkala pääsi ampumaan rangaistuslaukausta. Georgiev poimi kuitenkin Kokkalan kudin kuin marjan hanskaansa.

Vähätalo sen sijaan ei paikkaansa hukannut, vaan vei hetki myöhemmin Tepsin 3–0 -johtoon kauden ensimmäisellään.

– Spina antoi hyvän passin ja pääsin maalivahdin kanssa aika yksin. Kiva, kun maalitili nyt aukesi, Vähätalo sanoi,
Kuin varmuuden vakuudeksi Tikkanen kasvatti vielä TPS:n johdon neljään vajaa minuutti Vähätalon osuman jälkeen – hänkin kauden ensimmäisellään.

TPS:n kotiottelut jatkuvat perjantaina, kun Turkuhalliin saapuu HIFK.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVAT: ARI-MATTI RUUSKA

Kopio 13102015-00148

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: