16013141

TPS vei Kärppien kotiedun

18.3.2016 - 22:29 Tagit:, , , , , , , , , , , , , ,

Kärpät-TPS

TPS aloitti perjantaina SM-liigan puolivälieräsarjansa Kärppiä vastaan erinomaisesti. TPS voitti sarjan ensimmäisen kohtaamisen Oulussa Kalle Kaijomaan jatkoaikaosumalla ja varasti samalla hallitsevalta Suomen mestarilta kotiedun.

– Laadimme pelitaktiikkaa koko viikon ja pysyimme nyt hyvin suunnitelmassa, TPS:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin sanoi.

TPS:n varsinaisen peliajan maalista vastasi Francis Paré.

Ottelusarja jatkuu heti lauantaina Turussa. Sarjan voittoon vaaditaan neljä voittoa.

16013111

Jo ensimmäinen vaihto näytti, millä asenteella TPS oli pitkälle Oulun matkalle lähtenyt.

Tomi Kallio rysäytti hyökkäyspäädyssä kärppäpuolustukseen valtavan pommin, Eric Perrin oli päästä maalintekoon ja Jerry Ahtola otti pystypainit Lasse Kukkosen kanssa. Palloseura ei ollut tullut Raksilaan kumartelemaan hallitsevia mestareita.

Sen jälkeen Kallio ehti avauserän aikana taklata kaikkea liikkuvaa, Perrin loihtia lisää maalipaikkoja ja Ahtola vääntää väsymättä kaukalossa. Erä oli fyysinen, tunteikas, värikäs, ja lukuisten taukojen vuoksi pitkä. Maaliin kumpikaan joukkue ei kiekkoa kuitenkaan saanut.

16012806

Toinen erän jatkoi pitkälti samaa kaavaa. Tempo ja intensiteetti putosivat odotetusti hieman, mutta tällä kertaa nähtiin yksi maalikin. Erä oli ohittanut puolivälinsä pari minuuttia aiemmin, kun Paré kiersi vauhdilla Kärppä-maalin ja iski kiekon tolpan juuresta Sami Rajaniemen taakse.

TPS oli oululaisten yllätykseksi siirtynyt kuskin paikalle. Sillä paikalla se pysyikin lähes ottelun loppuun asti. Ja oli lähellä kasvattaa johtoaankin kolmannessa erässä, mutta Elmeri Erosen osuma hylättiin maalivahdin häirintänä.

Sydämentykytyksiä Tepsille aiheutti jo Kallion ottama jäähy reilut kuusi minuuttia ennen loppua. TPS kuitenkin tappoi kaksiminuuttisen yhtä kylmän viileästi kuin kolme edeltävää jäähyäänkin. Maalilla Teemu Lassila torjui vuorenvarmasti ja hänen edessään alivoimanelikko teki erinomaista työtä.

Puoli minuuttia Kallion jäähyn jälkeen Kärpätkin kuitenkin lopulta onnistui. Osumaa tutkittiin pitkään nauhalta, mutta lopulta Mika Niemen tekemä tasoitus hyväksyttiin. Mentiin jatkoajalle.

Se ehti vanheta ainoastaan reilun minuutin ennen kuin Kaijomaan siniviivaveto painui maaliin.

-Näistähän sitä aina haaveilee; playoff-oteluiden ratkaisemisesta, Kaijomaa myhäili.

– Tämä oli tasainen playoff-kamppailu, jossa molemmilla joukkueilla oli kova lataus.

16013051

Kärpät on tietysti ottelusarjan selvä ennakkosuosikki. Hallitseva Suomen mestari sijoittui SM-liigan runkosarjassa toiseksi kerättyään 119 pistettä. 29 pistettä vähemmän runkosarjassa saalistanut TPS jäi seitsemänneksi.

Joukkueet pelasivat kuitenkin runkosarjassa kolme tasaista, vain yhden maalin erolla päättynyttä ottelua, jotka kielivät siitä, että TPS on oululaisille yllättävänkin paha vastustaja.

Kärpät voitti runkosarjan peleistä yhden maalein 4–3 ja toisen 1–0. TPS puolestaan voitti yhden kohtaamisen 1–0. Joukkueiden viimeinen kohtaaminen osui TPS-kauden heikoimpaan ajanjaksoon ja sen Palloseura hävisi Oulussa rumasti 2–8.

16013074

TPS:n kokoonpanosta puuttuivat perjantaina pitkäaikaispotilaat Lauri Tukonen, Tadas Kumeliauskas ja Oskari Setänen. Poissa olivat myös Dave Spina ja Petteri Nummelin.

Spinan loukkaantumisen myötä kakkosketjussa aukesi paikka Elias Karvoselle. Nummelinin puuttuminen puolestaan merkitsi sitä, että TPS oli Oulussa liikkeellä kuudella puolustajalla Niklas Frimanin pelatessa nelosketjun laitahyökkääjänä.

Ensimmäisessä Sport-kohtaamisessa loukkaantunut Patrik Moisio palasi kokoonpanoon ja oli joukkueen 13. hyökkääjä.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVAT: JUKKA LEINONEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: