tps

TPS vei ensimmäisen kohtaamisen

12.3.2016 - 19:45 Tagit:, , , , , , , , ,

TPS-Sport 4-2

Vaikka sitä ei ensimmäisen erän perusteella olisi osannut kuvitella, TPS ja Sport pelasivat lopulta lauantaina Turkuhallissa tiukan pudotuspeliottelun, kun ”säälipleijarit” palasivat neljän vuoden tauon jälkeen Turkuun.

Avauserässä molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa kahdesti, mutta sen jälkeen onnistui enää TPS. Ilkka Pikkarainen teki Tepsin maaleista kaksi.

– Hyvä kiekkopeli. Ei kikkailtu, odoteltu ja pakiteltu; eikä sitä tehnyt Sportkaan. Tärkeintä tietysti oli ottaa kotivoitto heti sarjan alussa, Tomi Kallio sanoi.

TPS voitti ottelusarjan ensimmäisen kohtaamisen 4–2 ja johtaa sarjaa 1–0. Ottelusarja on katkolla TPS:lle heti sunnuntaina Vaasassa.

– Nyt yläkerta pitää nollata nopeasti. Tällä pelillä ei enää huomenna ole mitään merkitystä, Kallio mietti.

Pudotuspelien palaamista neljän vuoden tauon jälkeen Turkuun todisti paikan päällä ainoastaan 4 461 katsojaa.

Lauantain ottelun ensimmäinen erä ei muistuttanut tippaakaan perinteistä vähämaalista ja tiukkaa pudotuspelikiekkoa.

Neljä maalia – joista kaksi alivoimalla. TPS-maalivahti Teemu Lassilalla yksi torjunta ja kaksi päästettyä, Sport-veskari Mika Järvisellä 14 torjuntaa ja kaksi päästettyä. Henrik Koiviston ulosajo kampituksesta, jonka seurauksena Elmeri Eronen poistui pukukoppiin – palatakseen kaukaloon toisessa erässä.

Ainakin erän aikana tapahtui. TPS-maaleista vastasivat Pikkarainen alivoimalla ja Kallio ylivoimalla. TPS vei erää suvereenisti, mutta kärsi silti kaksi takaiskuakin.

– Fokuksen pitää pysyä paremmin kasassa. Nämä ovat niitä pelejä, joissa puolustuksen pitää uhrautua, Kallio sanoi.

Toisessa erässä TPS:n keskittyminen terävöityi sen verran, että Sport ei enää päässyt maalintekoon. Erän ainoan osuman iski Jani Forsström, joka ohjasi Petteri Nummelinin hirvittävän lämärin Järvisen taakse.

– Hyvä, jämäkkä erä meiltä. Lähdimme puolustuksen kautta ja onnistuimme siinä aika hyvin. Erän kuluessa saimme myös hyökkäyspeliämme kuntoon, Jussi Makkonen mietti.

Ottelun lopullisen niitin iski kolmannessa erässä tyhjään Sport-maaliin Pikkarainen. Sportin toisen ulosajon otti ottelun lopussa Teemu Tallberg ajettuaan Patrik Moisiota selkään.

Periaatteessa TPS olikin ottelusarjan ennakkosuosikki. Ainakin, jos käytti runkosarjan kohtaamisia vertailukohtana.

TPS nimittäin voitti runkosarjassa kaikki neljä joukkueiden välistä kohtaamista. Eikä pelkästään voittanut, vaan oli niissä murskaava maalierolla 22–4.

Mutta kuten kaikki aina tässä kohtaa vuotta muistavat mainita: runkosarjan peleillä ei pudotuspelimaailmassa ole mitään merkitystä. Parempi vertailukohta lienee kuitenkin runkosarjan loppu. Ja siinä vertailussa TPS ei enää ollutkaan ennakkosuosikki.

Sport voitti runkosarjan viidestä viimeisestä ottelustaan neljä varsinaisella peliajalla keräten niistä 12 pistettä. Kuntopuntarin mukaan se oli tänä ajanjaksona SM-liigan toiseksi kovakuntoisin joukkue.

TPS:n saldo vastaavalta ajanjaksolta puolestaan oli kaksi jatkoaikavoittoa, kolme tappiota ja neljä vaivaista pistettä. Ainoastaan Ilves oli Tepsiä heikompi runkosarjan viidessä viimeisessä ottelussa.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: ARI-MATTI RUUSKA

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: