LKS 20180105 TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen jääkiekon Liigan ottelussa TPS vs Tappara Turussa 5. tammikuuta 2018. TPS voitti Tapparan 3-1 ja nousi tasapisteisiin sarjaa johtavan Kärppien kanssa. LEHTIKUVA / RONI LEHTI

TPS vaikeuksista voittoon

18.1.2018 - 21:42 Tagit:,

Jatkoaikaa oli pelattu vain vajaa minuutti, kun Eric Perrin pääsi karkaamaan puolittaiseen läpiajoon, ja tulinen lämäri yllätti erinomaisesti pelanneen Sami Rajaniemen. Helpottava voitto-osuma napsahti aivan yläkulmaan.

– Sain hyvän syötön Tompalta, ja sain hyvin pidettyä vauhdin. Luulen, että yllätin veskarin vedolla, Perrin kuvaili voitto-osumaansa.

Maali oli todellinen helpotus, sillä ottelu oli turkulaisittain hyvin tuskainen. Jukurit ei antanut tuumaakaan periksi missään vaiheessa.

– Jukurit on kärsivällinen joukkue, joka odottaa, että muut tekevät virheitä. Uskon, että sillä tyylillä häviää useammin kuin voittaa, mutta he tekivät hyvää työtä tänään, Perrin jakoi tunnustusta vierasjoukkueelle.

Tällä kertaa turkulaisten rutiini riitti voittoon, vaikka kolmella kolmea vastaan pelattavat jatkoajat ovatkin usein melkoista lottoarvontaa.

– Näissä peleissä täytyy tehdä se likainen työ, ja tänään se riitti.

Ottelun avausmaalin iski vieraiden Ilmari Pitkänen avauserässä, ja turkulaisten tasoituksen toisen erän alkuun iski maalin edestä Henrik Tallinder.

Molempien joukkueiden alivoimapelaaminen oli tällä kertaa erinomaisessa vireessä, sillä lukuisista ylivoimamahdollisuuksista huolimatta kaikki ottelun osumat syntyivät tasakentällisin.

Molemmat joukkueet pääsivät kokeilemaan jopa viiden minuutin ylivoimaa mutta tuloksetta.

Jukurit pääsi yrittämään omaansa, kun Ilkka Pikkarainen sai toisen erän päätteeksi ulosajon keihästämisestä.

Pikkarainen huitaisi mailallaan Teemu Suhosta maalinedusnujakan päätteeksi, ja päätuomari Timo Favorin päätti heittää Pikkaraisen suihkuun.

Todella kuumana tilanteen jälkeen käynyt Pikkarainen ei millään hyväksynyt tuomiota. Päävalmentaja Kalle Kaskinen antoi ymmärryksensä Tepsin voimahyökkääjälle.

– Pikkarainen saa vähän joka paikasta jäähyjä, ja häntä saa hakata niin paljon kuin haluaa, Kaskinen ihmetteli.

Jukurit ei saanut ylivoimansa aikana juuri mitään aikaiseksi, ja paras maalipaikka syntyikin vieraiden päätyyyn.
Konkarikaksikko Tomi Kallio ja Eric Perrin karkasivat ylivoimahyökkäykseen, ja Perrinin kova rannelaukaus lipui torjunnasta vain hieman ohi maalin.

Tepsi sai oman etsikkoaikansa, kun ottelua oli jäljellä reilut kuusi minuuttia. Jukureiden maalin iskenyt Ilmari Pitkänen komennettiin pukukopin puolelle huidottuaan Jasper Lindsteniä ikävännäköisesti naamaan.

Turkulaisten ylivoima oli kuitenkin yhtä tehotonta kuin vieraillakin, ja ratkaisu siirtyi jatkoajalle.

Joukkueiden päävalmentajat olivat yhtä mieltä siitä, että illan lopputulos oli molemmin puolin ansaittu.

– Molemmille tarjottiin mahdollisuutta. Aika oikeutettu lopputulos oli tänään, Jukureiden Risto Dufva sanaili.

Kotijoukkueen Kalle Kaskinen ei Dufvan näkemyksistä juurikaan poikennut.

– Tiukka taistelu ja varmaan niille, jotka katsovat sarjataulukkoa, se tuli yllätyksenä. Ne, jotka katsovat peliä, tietävät, miten hyvin Jukurit pelaa. Kai me olimme sen pistevoiton verran parempia, Kaskinen totesi.

Henri Saloranta

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: