Kuvassa Lukon Ville VAhalahti teki Voittolaukauskilpailussas ratkaisevan maalin 2-3 Lukko Voitti... ... 3154 / Kuvaaja: Ari-Matti Ruuska / Päivämäärä: 07.01.2017 / Mitä kuvataan: Kiekkoliigassa klo 17 TPS-Lukko. / Sijainti: Turkuhalli

TPS urakoi jälleen jatkoajalle

7.1.2017 - 19:51 Tagit:, , , , , , ,

TPS–Lukko 2-3 rl.

Kolme ottelua, kolme jatkoaikaa, neljä pistettä. Siinä TPS:n saldo tältä viikolta.

Jatkoaikojen sarja sai jatkoa lauantaina, kun TPS kohtasi kotihallissaan Lukon. TPS hallitsi ottelua selvästi ja olisi voinut ratkaista sen jo avauserässä, mutta pisteistä kiihkeästi taisteleva Lukko venytti ottelun jatkoajalle ja rankkarikisaan, missä ainoa onnistuja oli vanha kettu Ville Vahalahti.

– Karvas tappio ja pettymys. Oli taas maalin peli niin kuin ne viime aikoina meillä ovat olleet, TPS:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin mietti.

– Jouduimme tekemään kovasti töitä, mutta maalintekotehokkuudessa meillä on parannettavaa.

Lukko ei syyttä suotta ole liigajumbo.

Valmentajan vaihdos sai tyypilliseen tapaansa raumalaisjoukkueen hetkeksi piristymään ja kirimään välimatkaa säälipleijariviivaan hieman pienemmäksi, mutta ennen TPS:n kohtaamista Lukko oli hävinnyt viikon molemmat ottelunsa. Lauantaina se lopultakin sai palkintonsa TPS:n kustannuksella.

Lukko on päästänyt eniten maaleja Liigassa, kun taas TPS vähiten. Jo lauantain ottelun ensimmäinen erä osoitti syyn siihen: Kaapo Kähkönen urakoi Lukko-maalilla 15 torjuntaa, kun vanhaa seuraansa vastaan pelannut Oskari Setänen selvisi TPS-maalilla kahdeksalla torjunnalla.

– Lukko sytyttää aina. Sen voittaminen tuntuu kaksin verroin kivalta, mutta vastaavasti tappio tuntuu kaksin verroin pahemmalta, Setänen mietti.

– Meillä oli kyllä paikat ratkaista tämä peli, mutta Lukko puolusti todella tiukasti. Se ei ehkä ole maailman kauneinta kiekkoa, mutta tehokasta se oli. Kaikki kunnia Lukolle.

Setänen palasi kahden vierasottelun jälkeen taas Tepsin maalille, kun Liigan parhaan päästettyjen maalien keskiarvon (1,49) omaava Aleksandar Georgijev joutui torstaina Kuopiossa taipumaan jatkoaikatappioon.

Laukaus ei kuitenkaan automaattisesti tarkoita maalia. TPS pyssytti avauserässä kiekkoja urakalla kohti Kähköstä, mutta onnistui ohittamaan tämän vain kerran. Tomi Kallio heitti kiekon maalille ja Patrik Virta napautti sen maalin edestä sisään.

Lukko tarjosi TPS:lle hyvän mahdollisuuden kasvattaa johtoaan, kun Rony Ahonen ja Toni Suuronen ottivat avauserän lopulla peräkkäiset, ja osin päällekkäiset, jäähyt. TPS:n murheenkryyni, ylivoimapeli, osoittautui kuitenkin taas kerran tehottomaksi.

Lukko sen sijaan käytti ylivoimansa hyödyksi, kun toisessa erässä ensikerran sellaisen sai.

Teknisesti Suurosen osuma ei ollut ylivoimamaali, sillä sen syntyhetkellä Ilkka Pikkarainen luisteli juuri jäähyaitiosta kohti vaihtoaitiota, mutta käytännössä Lukon tasoituksen voi laskea johtuneen TPS-jäähystä.

Lukon tasoitus sai TPS-jalkoihin liikettä ja toisen erän jälkimmäisen puoliskon TPS metsästi johto-osumaa kiihkeästi. Maaliin asti kiekko ei kuitenkaan mennyt, kun Kähkönen seisoi jokaisen yrityksen tiellä.

Päätöserän alussa TPS sai kylmän suihkun, kun Sami Lähteenmäki iski paluukiekon maaliin ja siirsi Lukon johtoon ottelussa. Kallio kuitenkin toi TPS:n jälleen tasoihin vajaa viisi minuuttia ennen loppua.

Jatkoaika ei tuottanut tulosta ja rankkarikisassa ainoa onnistuja oli Vahalahti.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: ARI-MATTI RUUSKA

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: