6184 / Kuvaaja: Jari Laurikko / Päivämäärä: 09.09.2017 / Mitä kuvataan: Kiekkoliigassa Tepsillä kauden eka kotipeli, klo 18.30 TPS - Tappara. / Sijainti: Turkuhalli

TPS tyrmäsi mestarin

9.9.2017 - 21:16 Tagit:, , , , , , , , ,

TPS–Tappara 6-2

Ilari Filppula ennakoi liigakauden aattona, että TPS:n peli on juuri nyt niin hyvässä kuosissa, että Palloseura pystyy voittamaan Liigassa kenet tahansa.

Jos ei tunne Filppulaa, lausuntoa voi pitää katteettomana uhona. Jokainen Filppulan tunteva kuitenkin tietää, että kokenut TPS-sentteri olisi viimeinen moiseen ylimielisyyteen sortuva pelaaja.

Lauantai osoitti, että Filppula tiesi täsmälleen, mistä puhui. Hallitsevasta Suomen mestarista, Tapparasta, ei ollut TPS:lle minkäänlaista vastusta, kun Palloseura jyräsi Turkuhallissa selvään 6–2 -voittoon.

– Veimme peliä tänään selvästi, minkä tuloskin kertoo, Ilkka Pikkarainen myhäili.

– Pysyimme suunnitelmassamme ja se toimi hyvin. Onnistuimme ylivoimalla ja tasakentällisin. Tämä antaa itseluottamusta jatkoa ajatellen.

Perjantain Lukko-tappiostaan sisuuntunut TPS ei olisi voinut saada lauantain otteluun parempaa alkua.

Palloseura painoi ottelun ensiminuutit rajusti Tappara-päätyyn ja tamperelaiset eivät voineet kuin rikkoa mustavalkoista rynnistystä. Jäähyaition portti aukeni ottelun ensimmäisen viiden minuutin aikana peräti kolmesti, kun Tapparan Otso Rantakari, Aleksi Salonen ja Mikko Lehtonen kipusivat vuoroon perään rangaistuksiaan kärsimään.

Rangaistukset menivät päällekkäin niin, että TPS pääsi pelaamaan kahden pelaajan ylivoimaa kahdesti. Toisella kertaa osui. Ilkka Heikkinen viritti tunnetusti kovan tykkinsä ja latasi kiekon maalin etukulmaan Dominik Hrachovinan selän taakse.

Ennen takaiskua Hrachovina oli torjunut jo yhdeksän kiekkoa, kun TPS-maalilla Oskari Setänen ei ollut joutunut torjuntatöihin vielä kertaakaan. Heikkisen osuma oli kauden ensimmäinen perjantaina nollapelin pelanneen Hrachovinan taakse.

Ei TPS-rynnistys siihen kuitenkaan loppunut, päinvastoin. Painostus jatkui, ja seitsemän minuuttia myöhemmin Otto Nieminen nousi ylös vasenta laitaa ja laukoi Tappara-puolustajan jaloista kiekon toistamiseen Hrachovinan taakse. Torjuntoja tässä vaiheessa Hrachovinalla 11, Setäsellä – nolla.

Koko erän aikana Setäselle kirjattiin ainoastaan neljä torjuntaa ja Hrachovinalle 15, mikä kertoo kaiken siitä, kumpi joukkue peliä hallitsi mielin määrin.

Toisen erän alussa näytti hetken siltä, että tamperelaisetkin olisivat pääsemässä peliin mukaan, mutta vielä mitä. TPS-juna jatkoi vakaata kulkuaan, kun Pikkarainen löi maalin edestä Tepsin kolmannen, kun erä oli vanhentunut pari minuuttia.

– Meidän ketjumme tehtävä on lyödä kiekkoa päätyyn, voittaa ne ja rynniä maalille. Tänään onnistuimme, Pikkarainen sanoi.

Toisen erän loppupuolella Tappara otti erän ensimmäisen jäähynsä. Tomas Zaborsky ehti istua boxissa ainoastaan 12 sekuntia ennen kuin Jasper Lindsten nosti maalin edestä kiekon ylänurkkaan ja TPS siirtyi jo 4–0 -johtoon.

Tappara onnistui lopulta maalinteossa päätöserän alussa. Matti Järvinen työntyi väkisin TPS-puolustuksen keskelle ja sujautti kiekon Setäsen taakse. TPS:n vastausta ei kuitenkaan tarvinnut odottaa kuin puoli minuuttia. Heikkinen katkaisi siniviivalla Tapparan purkukiekon ja latasi illan toisen osumansa.

TPS:n kuudennen iski ylivoimalla maalin edestä Lindsten, jolle maali oli myös illan toinen. Tapparan toinen kirjattiin Aleksi Salosen nimiin.

Patrik Virta oli sivussa lauantain ottelusta ja hänen paikallaan kakkosketjussa pelasi Nieminen. Huhujen mukaan TPS:n kanssa sopimusta neuvotteleva Lauri Korpikoski seurasi lauantain ottelua paikan päällä.

TPS pelaa seuraavaksi Turkuhallissa tiistaina Sportia vastaan.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: JARI LAURIKKO

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: