KooKoo-TPS 5.10.2017

TPS tylynä Kouvolassa, vaikka alku ei luvannut hyvää

5.10.2017 - 21:55 Tagit:,

KooKoo-TPS 1-4

Turun Palloseura saattoi lähteä lopulta hyvillä mielin kotia kohti Kouvolasta torstaina. KooKoo kaatui kotihallissaan selvästi 4-1 (0-0, 3-1, 1-0) vieläpä tyylikkään esityksen jälkeen.

– Pelasimme tosi tylyn ja terävän vieraspelin. Viimeiseen 40 minuuttiin pitää olla tosi tyytyväinen, päävalmentaja Kalle Kaskinen tiivisti.

Alku ei luvannut kovinkaan hyvää vierasjoukkueelle. TPS sai ensimmäisessä erässä vain kaksi laukausta aikaan ennen erän puoliväliä ja oli muutenkin hieman kohmeisen oloinen.

– Ensimmäinen erä oli vaikea. Kamppailuvalmius ei ollut kohdallaan, Kaskinen sanoi.

KooKoo oli alussa hyvin aggressiivinen, ja Oskari Setänen joutui töihin avauserässä 11 kertaa, kun KooKoon Juha Järvenpää selvisi kahdella torjunnalla.

– Erätauolla pukuhuoneessa huudettiin ristiin ja rastiin, Kaskinen sanoi.

Herätysliike toimi, sillä Toisen erän alussa TPS oli kuin toisesta maailmasta.

– KooKoo tuli alussa kovaa päälle. Toisessa erässä aloimme pelata fiksua vieraspeliä. Yksinkertaistettiin ja laitettiin kiekkoa päätyyn ja tehtiin paikoista maalit, neloskentän laituri Ilkka Pikkarainen tiivisti osuvasti.

Pikkarainen tälläsi ylivoimalla kiekon KooKoon maalin vasempaan yläkulmaan Erik Nyströmin syötöstä sellaisella voimalla, ettei Järvenpäällä ollut mitään mahdollisuuksia.

– Hyvä syöttö, josta oli hyvä ampua. Ei muuta kuin ranteet lukkoon, Pikkarainen sanoi.

Maali oli Pikkaraiselle kauden toinen, mikä ei kokenutta laituria tyydytä.

– Jaa-a, eihän oma peli ole mennyt parhaalla tavalla, mutta sanotaan että eteenpäin mennään. Pääasia on kuitenkin, että joukkueella kulkee, Pikkarainen sanoi.

KooKoo iski toisessa erässä tasoituksen, kun Miikka Pitkänen löi Oskari Setäsen potkiman paluukiekon maaliin. Se jäi neljännen peräkkäisen tappion kärsineen KooKoon ainoaksi.

– Pelasimme tänään mielestäni hyvän ottelun, mutta maalinteosta puuttui viimeinen silaus, päävalmentaja Tuomas Tuokkola sanoi.

Maalivahtien torjunnat tukevat Tuokkolan kommenttia. Setänen torjui yhteensä 28 kertaa ja Juha Järvenpää selvisi KooKoon maalilla15 torjunnalla.

Myös Järvenpää sylki kiekon kerran kohtalokkaasti TPS:n 23-vuotiaan sentterin Elias Karvosen ulottuville.

– Tänään saimme riparimaalin, jota on haikailtu tosi pitkään, Kaskinen iloitsi.

Ilonaiheita oli muitakin, kun nelosketjun 19-vuotias Markus Nurmi teki lyhyen liigauransa toisen maalin loistavalla rannelaukauksella.

– Olen sanonut ennenkin, että jos aiomme menestyä, tulosta pitää tulla multakin kuin kokeneelta osastolta, Kaskinen sanoi.

Kokeneen kaartin Tomi Kallio viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin. Eric Perrin oli sivussa ylävartalovamman vuoksi, mutta TPS:n kokoonpanon leveys näyttää kestävän ykkössentterin poissaolon.

– Näin se menee. Loukkaantumisten kautta joku saa aina mahdollisuuden, Kaskinen sanoi.

JORMA JYRKILÄ
KUVA: JUSSI LOPPERI

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: