tepsi3

TPS treenaa ensi kausi mielessään

1.6.2017 - 8:31 Tagit:, , , , , , , , , , ,

Kiekkokausi on ohi, mutta se ei merkitse sitä, että kiekkoilijat vetäisivät parhaillaan lonkkaa. Kesäloman aika on vasta myöhemmin.

TPS:n edustusjoukkue veti hyisenä keskiviikkoaamuna Paavo Nurmen stadionilla nopeusharjoituksen. Juoksutreenin jälkeen vuorossa oli palauttava jooga.

Tuore päävalmentaja, viime viikolla MM-kisoista palannut, Kalle Kaskinen katseli kentän laidalla tyytyväisen näköisenä, kun Fredrik Norrena ja Kimmo Rintanen vetivät parikymmenpäiselle treeniryhmälle harjoitusta.

– Norrenan rooli on todella iso kesäharjoittelussamme. Norrena on ollut tässä joukkueessa meistä pisimpään mukana ja näkee parhaiten kokonaisuuden. Hän ja fysiikkavalmentaja Timo Kujanen vastaavat kesäharjoittelustamme, Kaskinen kertoi.

– Se, että joukkueella on uusi päävalmentaja, ei tarkoita sitä, että kaikki laitettaisiin uusiksi. Joukkueen luistin liikkui viime kaudella todella hyvin, eikä minulla ole tarvetta lähteä muuttamaan hyvin toimineita asioita. Otetaan mukaan, mikä toimi ja tehdään vain pientä viilausta.

– Istumme valmennusryhmän kanssa kerran viikossa alas ja juttelemme siitä, mikä on toiminut ja mikä ei. Sami Salo on selvillä pakkien tilasta, Rintanen hyökkääjistä ja Norrena sekä maalivahtien tilanteesta että koko ryhmän isosta kuvasta. Teemme siten tarvittaessa pientä viilausta tilanteen mukaan.

TPS:n joukkue on kesän aikana jaettu kolmeen ryhmään.

Perusharjoitteluryhmä, joka keskiviikkona puuhasi Urheilupuistossa, pitää sisällään joukkueellisen pelaajia, 20 kenttäpelaajaa ja kaksi maalivahtia.

– Nostimme ryhmään nuoria A:sta, jolloin saimme kasaan täyden joukkueen. Se palvelee myös sitä, että saisimme ensi kaudeksi jalkeille entistä vanhemman ja vahvemman A-nuorten joukkueen, josta voisimme nostaa välillä yksittäisiä pelaajia Liigaankin, Kaskinen mietti.

– Tavoite on, että A olisi joka vuosi saletisti neljän joukossa omassa sarjassaan.

Perusryhmän ulkopuolella TPS-pelaajista viisi on parhaillaan armeijassa. Omatoimisesti kauteen valmistautuvat Henrik Tallinder, Eric Perrin, Ilkka Heikkinen, Jonne Virtanen ja Ilari Filppula.

Lisäksi Ilkka Pikkarainen kuntouttaa edelleen viime kaudella loukkaantunutta jalkaansa.

– Pikkaraisen kuntoutus on edennyt hyvin. Hän on jo päässyt luistelemaan. Pikkarainen liittyy joukkueeseen kesäloman jälkeen, kun taas kokoonnumme yhteen, Kaskinen kertoi.

TPS harjoittelee vielä muutaman viikon ennen lomia.

Kokeneet pelaajat pääsevät kesälaitumille 16. kesäkuuta ja nuoremmat juhannuksen alla. Kaikkiaan lomaa kertyy noin viisi viikkoa. TPS kokoontuu yhteen jälleen heinäkuun lopussa.

– Harjoittelun saa aloittaa maanantaina 31. heinäkuuta. Heti saman viikon perjantaina ovat sitten ensimmäiset pelit Pitsiturnauksessa. Raumalle menemme varmaan lähinnä katsastamaan nuoria, mutta sen jälkeen pelirytmi on hyvä ja kokoonpanot elävät, Kaskinen sanoi.

TPS pelaa harjoitusottelun HPK:ta vastaan Lohjalla 10. elokuuta ja järjestää oman turnauksen Turussa 18.–19. heinäkuuta. Sen jälkeen vuorossa ovat CHL-ottelut ennen liigakauden alkua.

– Pitsiturnauksen jälkeen meillä on seitsemän peliä ennen Liigan alkua. Oli hieno bonus, että saimme CHL:ssa Bernin samaan lohkoon, Kaskinen myhäili.

– Bern oli todella mieluinen vastustaja. Se on eurooppalainen huippujoukkue, jolla lisäksi on Kari Jalosen kautta TPS-linkki.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: ARI-MATTI RUUSKA​

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: