tps 4+kuru+518049 / Kuvaaja: Jori Liimatainen / Päivämäärä: 10.02.2018 / Mitä kuvataan: Kiekkoliigassa klo 17 TPS-Ässät.  / Sijainti: Turkuhalli

TPS teki korjausliikkeen

10.2.2018 - 19:46 Tagit:,

TPS–Ässät 5–2

TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen odotti joukkueensa pelaavan viikonloppuna kaksi huippuottelua Porin Ässiä vastaan. Aivan siihen TPS ei pystynyt, mutta teki sentään lauantaina kotihallissaan hyvän korjausliikkeen edellisiltana Porissa kärsimänsä rökäletappion jälkeen.

Ei lauantain ottelukaan mikään TPS:n kauden paras peli ollut. Se oli kuitenkin riittävän hyvä takaamaan Palloseuralle kolme pistettä, jonka ansiosta turkulaiset jatkavat sarjassa toisena.

– Olimme aika vihaisia itsellemme perjantain pelin jälkeen. Pidimme pienen palaverin ja päätimme, että muutamme suunnan, kaksi maalia lauantaina tehnyt Teemu Väyrynen sanoi.

– Siinä onnistuimme ja hyvä niin.

Ässät on ollut kriisissä talven synkimpinä hetkinä. Kriisin syvyydestä kertoo se, että se ehti jo vaihtaa valmennustaankin joukkueen valuessa syöksykierteessä kohti pudotuspeliviivaa.

Mennyt viikko korjasi hieman porilaisten tilannetta, kun Ässät voitti ensin vieraissa Jukurit ja kaatoi sitten Porin perjantai-illassa näytöstyyliin TPS:n. Kahden voiton ansiosta ero viivan huonommalla puolella olevaan HPK:on kasvoi seitsemään pisteeseen ja antoi porilaisille mahdollisuuden hengittää pitkästä aikaa hieman syvempään.

Kahden voiton siivittämä itseluottamus näkyi lauantain ottelun ensihetkillä patapaitojen otteissa, kun se painoi peliä väellä ja voimalla TPS-päätyyn. Ässien alkurynnistys loppui kuitenkin kuin varkain, kun Patrik Virta laukoi seitsemän minuutin kohdalla kiekon ässämaalin etukulmaan.

Porilaisten kovilla koko kauden ollut itseluottamus otti saman tien ison askeleen alaspäin ja TPS otti pelin haltuunsa. Ensierän loppupuolella Hannu Kuru kasvattikin Palloseuran johdon jo kahteen maaliin, kun Teemu Väyrynen löysi hänet ylhäisestä yksinäisyydestä maalin takatolpalta.

Toisessa erässä TPS:lla oli oiva tilaisuus kasvattaa johtonsa kolmeen osumaan ja ratkaista käytännössä ottelu, kun Ässät otti kolme jäähyä ja TPS pääsi parhaimmillaan pelaamaan 39 sekuntia kahden pelaajan ylivoimallakin. Alkukaudella hienosti toiminut ylivoima ei kuitenkaan saanut ratkaisevaa maalia aikaiseksi.

– Ensimmäinen erä oli meiltä hyvä, mutta toisessa aloimme hukata kiekkoa sinisellä. Onneksi saimme parannuksen aikaiseksi kolmanteen erään, Väyrynen näki.

Päätöserässä TPS:n ylivoima tuotti lopulta tulosta, kun Jarno Kärki taklasi Markus Nurmea päähän ja otti tilanteesta 5+20-minuuttisen. Viiden minuutin ylivoiman aikana Virta ohjasi maalin edestä illan toisen osumansa.

Ässätkään ei jäänyt toimettomaksi, vaan Simon Suoranta pilasi Rasmus Tirrosen orastavan nollapeli-illan laukomalla porilaisille alivoimamaalin.

Ottelun viime minuuteilla TPS otti kaksi päällekkäistä jäähyä ja Ässät pääsi pelaamaan 28 sekuntia kahden pelaajan ylivoimaa. Porilaiset eivät onnistuneet maalinteossa, mutta Väyrynen ratkaisi lopullisesti ottelun iskemällä TPS:lle alivoimaosuman.

Tommi Taimi teki vielä Ässille yhden maalin ennen kuin Väyrynen viimeisteli loppunumeroiksi tyhjään maaliin 5–2.

– Alivoimamaalissa Eric Perrin antoi minulle hyvän syötön ja näin, että maalivahdin kilpikäden alla on tilaa. Toinen maali olikin sitten jo kirsikka kakun päälle, Väyrynen sanoi.

Ensi viikolla TPS pelaa tiistaina Lappeenrannassa SaiPa:a vastaan, perjantaina Tampereella Tapparaa vastaan ja lauantana kotonaan Lukkoa vastaan.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: JORI LIIMATAINEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: