LKS 20161123 Jääkiekkoseura TPS:n logo kuvattuna Liigan kauden 2016/2017 avaustilaisuudessa Tampereella 13. syyskuuta 2016. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

TPS taisteli Lukon nurin

17.2.2018 - 21:48 Tagit:,

Eipä olisi TPS voinut saada juurikaan parempaa starttia olympiatauolle kuin lauantainen voitto Lukosta.
TPS paransi peliään jatkuvasti ottelun loppua kohti, eikä Lukko kyennyt vastaamaan turkulaisten menoon kuin avauserässä.

Kotijoukkueen esitys oli erittäin kypsä, ja alun takaiskusta huolimatta joukkue pystyi pitämään fokuksen oikeissa asioissa.

TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen kiitteli joukkuettaan hyvästä peli-ilmeestä ja vahvasta kamppailupelaamisesta, jolla pelejä usein ratkotaan.

– Olen tosi ylpeä joukkueesta. Näytimme, että olemme helvetin hyvässä kunnossa. Jalka liikkuu ja jätkät jaksavat kamppailla, Kaskinen iloitsi.

Peräkkäisinä päivinä pelatut pelit ovat tällä kaudella olleet TPS:lle monesti haastavia, mutta nyt joukkue osoitti, että energiaa riittää.

Myös Lukon päävalmentaja Pekka Virta myönsi suoraan, että TPS oli tällä kertaa selvästi parempi. Lukko aloitti hyvin, mutta Tepsin vahvuudet nousivat esiin pelin edetessä.

– Pumppasimme resiinaa sen minkä pystyimme, mutta kaveri pumppasi aika kovaa vastaan. Toisen erän peli näytti TPS:n vahvuuden, emmekä päässeet omista pois, Virta arvioi kehuen TPS:n yksilötaitoa.

– Loppuviimeksi ne mies miestä vastaan tilanteet ratkaisevat pelejä ja etenkin kääntävät pelin kulkua, Virta totesi.

Vieraiden etsikkoaika oli avauserässä, kun erityisesti TPS:n puolustuspelaaminen haki vielä muotoaan. Lukko pääsikin karkaamaan luvattoman helposti ylivoimahyökkäyksiin.

Vieraiden ainut maali syntyi, kun Ilkka Heikkinen pelasi itsensä ulos tilanteesta keskialueella, ja
Lukon kultakypärä Arttu Ilomäki pääsi livahtamaan oikeaa laitaa pitkin. Ilomäen napakka laukaus etukulmasta yllätti TPS-vahti Oskari Setäsen.

Heikkinen ja Ilomäki olivat uudestaan valokeilassa tasan 10 minuuttia myöhemmin, kun Heikkinen taklasi Ilomäkeä selän puolelta päähän.

Heikkinen selvisi tilanteesta pienellä rangaistuksella (2+10), mutta ulosajo ei ollut tilanteessa kaukana.
Olympiatauon lisäksi Heikkinen saattaakin saada pari peliä lisähuilia, mikäli tilanne etenee kurinpidon käsittelyyn.

Erätauon jälkeen TPS:n pakka oli selvästi paremmin kasassa, ja kun hyökkäyspäässäkin alkoi tulla tulosta, ote siirtyi entistä vahvemmin TPS:lle.

Markus Nurmen komea maali siivitti turkulaiset hyvään lentoon.

Palmu (Petrus) antoi hyvän syötön, ja leikkasin siihen keskelle. Ei muuta kuin kiekko yläpeltiin. Se oli ihan hieno maali, maalintekijä kertasi osumaansa tyytyväisenä.

Ja jos oli Nurmen maali tyylikäs, niin komea oli myös turkulaisten voittomaaliksi jäänyt Zach Budishin osuma. Toista peliään TPS:ssä pelannut Budish niittasi ylivoimalla kiekon ohi Kaapo Kähkösen kapteeni Tomi Kallion toimiessa kapellimestarina maalin kulmalla.

Toisen erän vahva ote säilyi myös päätöserään, jossa TPS:n luistelu vei Lukolta jalat alta. Teemu Väyrynen iski Martin Bergerin ja Hannu Kurun upeasta esiyöstä Tepsin jo kahden maalin johtoon, ja Petrus Palmun huikea soolomaali naulasi loppulukemiksi 4–1.

Henri Saloranta

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: