Tappara-TPS Jan-Mikel Järvinen 4-3

TPS taipui neljännenkin kerran

9.4.2018 - 21:55 Tagit:,

Tappara–TPS 6-5 je.

Tiukan puolustuspelitaistelun jälkeen Tampereella iskettiin maanantaina SM-liigan neljännessä välieräpelissä maaleja urakalla. Varsinainen peliaika päättyi lukemiin 5–5 TPS:n tasoitettua pelin viime minuuteilla pelatessaan ilman maalivahtia.

Jukka Peltola kuitenkin ratkaisi ottelun ensimmäisessä jatkoerässä illan toisella osumallaan.

Tappara voitti joukkueiden neljännen kohtaamisen 6–5 ja vei välieräsarjan nimiinsä puhtaasti otteluvoitoin 4–0. Tappara pelaa loppuotteluissa kuudentena peräkkäisenä keväänä. TPS:lla on edessään pronssipeli.

– Tarkoituksena oli tuoda sarja takaisin Turkuun, sillä kotiyeleisömme olisi sen ansainnut. Emme kuitenkaan saavuttaneet tavoitetta, TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen sanoi.

– Selittelylle ei ole sijaa, kun vastustaja vie sarjan 4–0. Tulos jäi vajaaksi, mutta joukkue taisteli suurella sydämellä.

1) Ennakkoasetelma

Tappara oli voittanut kolme ensimmäistä välieräpeliä ja maanantaina TPS oli tamperelaisten kotihallissa selkä seinää vasten. Tappio tietäisi sarjan loppumista ja matkaa pronssiotteluun.

Katkaisupeli on usein sarjaa johtavalle joukkueelle vaikea. Otteisiin tulee jännitystä ja ajatukset karkaavat helposti jo nurkan takana siintävään jatkopaikkaan. Tappara on kuitenkin ollut loppuotteluissa viitenä viime keväänä (häviten kolme ensimmäistä ja voittaen kaksi viimeistä), joten sille katkaisupelit ovat arkea.

Vahvan voittamisen kulttuurin omaava Tappara onkin viimeinen joukkue, jonka voisi kuvitella kipsaantuvan katkaisupelin paineista.

TPS pelasi maanantain ottelu surunauha peliasussaan ottaakseen osaa Palloseurassa kaudella 2001–02 pelanneen Chris Josephin perheen suruun. Josephin poika Jaxon Joseph menehtyi viikonloppuna Kanadassa bussiturmassa.

2) Ratkaisu

TPS:n tilanne näytti maanantaina jo epätoivoiselta, kun Tappara siirtyi heti päätöserän alussa 5–3 -johtoon Jukka Peltolan siniviivalirulla. Reilut kolme ottelua pimennossa olleet TPS:n ykköskorin hyökkääjät löysivät kuitenkin viimeisellä mahdollisella hetkellä kateissa olleet tehonsa.

Eric Perrin kavensi ja Oula Palve tasoitti pari minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua TPS:n pelatessa ilman maalivahtia. Peltola kuitenkin ratkaisi ottelun ensimmäisessä jatkoerässä.

TPS:n ylivoima oli maanantaina yhtä tehoton kuin aiemmissakin peleissä (yksi yv-maali neljässä pelissä). Maanantaina TPS pääsi pelaamaan ylivoimaa jo avauserässä kolme kertaa, ja parhaimmillaan kahden miehen ylivoimaakin 46 sekuntia – ilman tulosta.

– Ylivoimaan tämä kulminoitui. Teimme koko sarjassa yhden ylivoimamaalin ja Tappara teki kuusi, Kaskinen näki.

TPS vaihtoi kahden erän jälkeen maalilleen Rasmus Tirrosen, kun Oskari Setänen oli päästänyt toisessa erässä taakseen kolme maalia.

3) Jatko

TPS:lla on edessään pronssipeli.

Mikäli Kärpät voittaa omassa välieräsarjassaan HIFK:n, TPS kohtaa helsinkiläiset kotonaan. Mikäli HIFK etenee loppuotteluihin, TPS:n vastustaja pronssipelissä on Kärpät ja ottelu pelataan Oulussa.

– Pettymys on päällimmäinen tunne, joten juuri nyt pronssit eivät kuulosta oikein miltään, Kaskinen sanoi.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
Kuva: Mika Kanerva​

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: