8336 / Kuvaaja: Jane Iltanen / Päivämäärä: 08.03.2018 / Mitä kuvataan: Kiekkoliigassa klo 18.30 TPS-HIFK. TPS:llä tunrkosarjan viimeinen ottelu. / Sijainti: Turkuhalli
KUVA: TPS 34 Setänen Oskari torjuu.HIFK 15 Sopanen Vili.

TPS taipui jatkoajalla HIFK:lle

8.3.2018 - 21:17 Tagit:,

TPS–HIFK 2-3 ja.

TPS:lla ei ollut Liigan runkosarjan viimeisessä ottelussa enää torstaina mitään tuloksellista panosta. Runkosarjan kakkospaikka oli varmistunut jo kaksi iltaa aiemmin Vaasassa. HIFK:ta vastaan TPS jättikin ykköstähtensä sivuun valmistautumaan jo parin viikon päästä alkaviin pudotuspeleihin.

HIFK:lla sen sijaan panosta riitti, kun viidentenä ollut helsinkiläisjoukkue taisteli edelleen tiukasti noususta neljän joukkoon ja pudotuspelien kotiedusta. Erilaisista panoksista huolimatta ottelu eteni tasaisena jatkoajalle asti, missä Erik Thorell iski voitto-osuman HIFK:lle.

Näin TPS hävisi kauden kaikki neljä kohtaamistaan HIFK:n kanssa.

– Tiukka matsi, missä molemmilla oli oma momentuminsa. Pelasimme ehjän pelin ja tulos olisi voinut kääntyä kummalle tahansa, TPS-maalivahti Oskari Setänen mietti.

TPS:n osalta tämän kauden runkosarjan päättyi torstaina. HIFK pelaa vielä lauantaina Ässiä vastaan Porissa.

– Pelasimme hyvän runkosarjan, jossa tasomme ei paljon heitellyt. Meille ei syntynyt mitään tappioputkia ja pystyimme kääntämään huonot hetket nopeasti paremiksi, Setänen sanoi.

TPS oli jättänyt torstain ottelusta sivuun Eric Perrinin, Ilari Filppulan, Henrik Tallinderin ja Mark Fraserin. Sivussa oli myös loukkaantumisesta kärsivä kapteeni Tomi Kallio, jolle parin viikon ottelutauko tulee hyvään saumaan.

Kallio pelasi loistavan runkosarjan tehden 41-vuotiaana oman piste-ennätyksensä: 55 (15+40) pistettä 58 ottelussa. Pudotuspeleissä hänen panoksensa olisi joukkueelle enemmän kuin tärkeä, joten Kallion paraneminen pelikuntoon on taatusti Palloseuran toivelistalla korkealla.

TPS-tähtien poissaolo ei torstaina avauserässä näkynyt, vaan pelissä edettiin tasaisissa ja maalittomissa merkeissä erän loppuhetkille saakka. Yksi maali erään kuitenkin saatiin kirjattua, kun Petrus Palmu vei ylivoimalla TPS:n johtoon pari minuuttia ennen erätaukoa.

– Meillä oli uudet ketjukoostumukset, mutta tulimme siitä huolimatta hyvin sisään peliin, Setänen mietti.

– Pystyimme puolustamaan keskustaa hyvin ja ajamaan vastustajan hyökkäykset kulmiin. Se, ja laukausten blokkaaminen, tulevat olemaan avainasemassa pudotuspeleissäkin.

Toisen erän alussa TPS-ylivoima sylkäisi seuraavan osuman, kun Ilkka Heikkinen siirsi Palloseuran jo 2–0 -johtoon. Kaksi ylivoimaa, kaksi maalia, ylivoiman onnistumisprosentti siinä vaiheessa sata.

Kahden maalin takaa-ajoasemassa ja TPS:n ottaessa yhä vankempaa otetta pelistä, HIFK-valmennus kutsui miehistönsä aikalisälle. Temppu tuntui toimivan, sillä 19 sekuntia aikalisän päättymisen jälkeen Joonas Rask kavensi.

TPS otti toisessa erässä kaksi jäähyä ja HIFK-ylivoima toimi toisella yrittämällä, kun Ryan O’Connor tasoitti ottelun. Siihen varsinaisen peliajan maalit sitten jäivätkin ja ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta, missä Thorell lopulta ratkaisi ottelun.

– Kaikki kunnia hänelle siitä maalista. Hän sai hyvän syötön, eikä siinä ollut mitään tehtävissä, Setänen sanoi.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: JANE ILTANEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: