TPS 41 Oskari Siiki iskenyt 3-0 Tepsille 81 Ilari Filppula

liigamatsi TPS-Tappara

TPS taas tyly isäntä Tapparalle

5.1.2018 - 21:05 Tagit:,

TPS–Tappara 3-1

Illat eivät ole toistensa veljiä.

Jos TPS pelasi keskiviikkona Helsingissä vähän sukkasillaan – arasti ja aloitteettomasti – perjantaina se oli jälleen Tapparalle ronski ja tyly isäntä.

Kuten niin monesti ennenkin viime vuosien aikana, TPS ja Tappara esittivät Turkuhallin illassa kotimaisen huippuottelun, jossa armoa ei aneltu eikä jaeltu. Ja kuten kahdesti aiemminkin tällä kaudella, kaukalosta voittajana poistui TPS, jolla kolmen voiton myötä alkaa olla melkoinen henkinen yliote tamperelaisveljistään.

– Vahva peli meiltä. Fokus oli niissä asioissa, joissa sen pitää ollakin, ja silloin olemme aina lähellä voittoa, TPS-kapteeni Tomi Kallio mietti.

– Pelasimme Helsingissä keskiviikkona hyvin keskinkertaisen pelin. Hyvän joukkueen merkki on kuitenkin se, että yhden ohi-pelin jälkeen se nousee jälleen omalle tasolleen.

Kärkijoukkue Kärpät ei pelannut perjantaina, joten kolmen pisteen voitto nosti TPS:n oululaisten kanssa tasapisteisiin sarjan keulille.

Juuri upeammin perjantain peli ei olisi voinut TPS:n kannalta alkaa.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kävi pudottamassa aloituskiekon tyylikäs mustavalkoinen pelipaita yllään – ja muutama minuutti myöhemmin kiekko oli jo Tappara-veskari Dominik Hrachovinan selän takana.

Hrachovina lähti maalinsa taakse pysäyttämään rännikiekkoa, eikä ehkä osannut aavistaa nopsajalkaisen Petrus Palmun vikkelyyttä. Palmu nappasi kiekon Hrachovinan nenän edestä, toimitti sen luukulle ja Patrik Virralla oli helppo työ lyödä kumilaatta tyhjän pussin perukoille.

Tapparallakin oli ensierässä paikkansa, mutta Oskari Setänen esitti TPS-maalilla tukun näyttäviä torjuntoja. Pahimmat sydämentykytykset Setäselle järjesti läpiajoon karannut Sebastian Repo, mutta siitäkin tilanteesta Setänen selvisi voittajana.

Jos ensimmäinen erä alkoi Tepsiltä hyvin, samoin teki toinen. Erä ehti vanheta ainoastaan reilut kaksi minuuttia, kun Kallio kasvatti TPS:n johdon jo kahteen maaliin.

TPS pääsi kahden ensimmäisen erän aikana kokeilemaan ylivoimansa tehoa kolmesti.

Kaksi ensimmäistä yritystä eivät tuottaneet tulosta, mutta kolmannella kerralla tärähti. Ylivoimaa oli enää kaksi sekuntia jäljellä, kun Oskari Siiki tunkeutui röyhkeästi kahden tamperelaispakin väliin ja sivalsi kiekon Hrachovinan taakse.

– Olimme 40 minuutin ajan parempi joukkue kuin Tappara. Kolmannessa erässä aloimme sitten pelata vähän ehkä tulosta, Kallio sanoi.

TPS aloitti kaksi ensimmäistä erää terävästi, mutta päätöserään starttasi vahvemmin Tappara. Otto Rauhala purjehti erän toisella minuutilla härskisti läpi TPS-puolustuksen ja tuikkasi maalin edestä kiekon Setäsen taakse.

Ottelun loppu meni jännittäväksi, kun TPS otti kaksi päällekkäistä jäähyä ja Tappara veti Hrachovinan pois maalilta päästen pelaamaan kuudella kolmea vastaan. TPS kuitenkin kesti Tapparan rynnistyksen takaiskuitta.

TPS:n kova viikko jatkuu heti lauantaina Oulussa, missä Palloseura kohtaa kärkiottelussa Kärpät.

– Nyt täytyy tehdä kaikki mahdolliset taikatemput, että palaudumme huomiseksi. Jostain meidän pitää kaivaa raikkaus luisteluvoimaista vastustajaa vastaan, Kallio mietti.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: